Misjonipäev Viljandis

Avaldatud 14.9.2023, autor Külli Keel

Viljandi koguduse selle hooaja viimane teise ringi riiete jagamise üritus toimus 10. septembril.  See oli tänavu kolmas taoline päev. Inimesed võtsid ürituse nii hästi vastu, et tulid juba enne ametlikku algust. Jumala ime läbi on meil alati olnud piisavalt töötegijaid, et koormus ei oleks liiga suur. Lisaks Pärnu-abilistele oli seekord isegi Haapsalu-abilisi ja eelmisel korral tuli meie kallis juuksur lausa Rakverest, ta lubas jälle appi tõtata, kui kutsume – tänu Jumalale!

Lisaks riietele sai valida mõnede jalanõude ning mänguasjade vahel ning seekord oli isegi üks vanker-käru saadaval. Enne üritust võtsime koos meeskonnaliikmetega neljal õhtul ürituse  pärast palvetada.

Sel korral oli üllatavalt vähe lapsi, kuigi ilm oli väga ilus päikesepaisteline ja üsna tuulevaikne. Veiko meisterdas lastega täidetud õhupalle, mis oli väga populaarne tegevus ka üle-eelmisel korral. Mõned lapsed kasutasid ka joonistamise ja nuputamisülesannete lahendamise võimalust. Postide küljes olevad mullitajad said küllaltki palju kasutust, kriitidega sai maha joonistada keksumängu ja muud vahvat.

Piret ja Vally valmistasid meile ja külalistele imemaitsva ja toitva läätsesupi, seda hoolimata köögi käimasolevast remondist.

Isegi mõned patsipunujad olid kohal, kuigi patsipunumise soovi oli vähe – aga iga pats loeb, iga soenguomanik oli väga rahul.

Endiselt pakkusime raamatuid ja oli ka soovijaid.

Mainimata ei tohi jätta ka meie tublisid massööre, nad tegid väga-väga tänuväärset tööd ja järjekord oli pikk. Näib, et terviseteema on kindlamast kindlam asi, millega jätkata ja ehk leiame veel vabatahtlikke massööre appi Jumala armastust jagama.

Eelnevalt sai koostatud ka pisike küsimustik – soovisime teada, missugused soovid/vajadused on linnarahval veel. Saime teada, et kõige rohkem soovitakse midagi terviseteemalist ja naiste/meeste arutelusid. Isegi piibliuurimist sooviti. 18st küsimustiku täitnust 17 jätsid ka oma kontakti. Nüüd on vaja palvetada ja plaanida, mida täpsemalt edasi ette võtta. Näha on, et inimesed vajavad ja soovivad sellist üritust, arvestades majandusliku olukorra järk-järgulist ja kindlajoonelist kehvenemist. Sellega seoses on olnud ka mõte teha kogukonna riietevahetus, sest inimesed on valmis tooma ka enda seisvat korralikku riide- jm kraami. Palvematerjali on korralikult.

Tahan väga tänada igaüht, kes panustas ükskõik kui pisikese panusega, palvega või hea sõnaga. Eriti aga taeva ja maa Jumalat, meie Loojat, kõige selle hea eest, millega Ta meid iga päev kostitab ja et Ta meid nii imeliselt juhib ja et meie ümber on nii ilusad suure südamega inimesed!

Uut misjonipäeva plaanime kevadeks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat