Ida-Nigeerias tähistati koguduse 100. aastapäeva sadade inimeste ristimisega

Avaldatud 15.11.2023, allikas Adventist Review

Kümned tuhanded seitsmenda päeva adventistide koguduse liikmed, juhid ja erikülalised tänasid Jumalat, et prognoositud vihm jäi tulemata, kui 4. novembril tähistati 100 aasta täitumist ajast, kui adventistlik sõnum Ida-Nigeeriasse jõudis.

Peakonverentsi erikülaliste seas olid president Ted N. C. Wilson ja laekur Paul H. Douglas. Abia osariiki esindas selle kuberner Alex Chioma Otti, kes on adventkoguduse liige, ja külaliste hulgas  oli ka teiste denominatsioonide esindajaid. Külaliste seas oli ka endine Abia osariigi kuberner Okezie Victor Ikpeazu, kes on samuti adventkoguduse liige. Wilson ütles: „Ma ei ole vist kunagi rääkinud publikule, kus praegune ja endine kuberner on seitsmenda päeva adventistid. Teie, kes te töötate koos Püha Vaimu väe all, võite luua imelist edasiminekut ja leppimist, et aidata suure Abia osariigi inimesi. Ma tahan teie mõlema eest palvetada."

„Vennad ja õed, me oleme peaaegu kodus; Jeesus tuleb varsti!" ütles Wilson oma jutlust alustades. „Kurat üritab kõike, et teie tähelepanu kõrvale juhtida, kuid Jumalal on teie kõigi jaoks eriline töö. Teid on valitud misjonitööks."

Wilson kutsus koguduseliikmeid üles mõtlema Johannese 12:32 Jeesuse sõnade tähendusele, kui Ta ütles: „Ja kui mind maa pealt ülendatakse, siis ma tõmban kõik enese juurde." See ei ole uhkeldav väide, selgitas Wilson. „See on avaldus päästest ainult Jeesuse Kristuse kaudu. See on retsept, mida me peame misjonitöös kõikjal järgima, ütles Wilson.

Ta juhtis tähelepanu ka Vana Testamendi pühamuteenistusele, kus kõik esindas ja peegeldas Jeesust. „Pühamuteenistus koos kõigi selle aspektidega, [ja] süütu talleliha tapmine ... esindas Jeesust. Veri, mis seejärel valati, esindas Jeesust. Ülempreester, kes seejärel läks Jumala ette paluma ... Jeesus on ka meie ülempreester. Jeesus on meie kõik kõigis," ütles Wilson. „Meil ei ole mingit vabandust, et me ei ole Jeesuse vere kaudu päästetud. Ta on teinud kõik mis võimalik, et meie saaksime olla koos Temaga. Meie ülesanne on sellest teistele rääkida. Kõik peavad seda sõnumit kuulma ... Tõstke Jeesust üles kõiges, mida teete."

Seejärel tsiteeris Wilson Pauluse sõnumit filiplastele, kui ta kutsus usklikke üles mitte laskma end häirida, vaid hoopis edasi püüdlema. „Jumal kutsub teid kõiki hoidma oma silmad Jeesusel, hoidma oma silmad lõppeesmärgil," ütles Wilson.

4. novembri ürituse raames toimus ka ristimistseremoonia, kuhu paljud piirkonna pastorid tõid inimesi, keda ristiti staadioni territooriumil kuues ajutises basseinis. Wilson kutsus äsja ristitud liikmeid üles hoidma silmad Jeesusel. „Ärge laske millelgi segada keskendumist Jumala missioonile teie elus ja Tema koguduse jaoks," ütles ta. „Ärge laske end häirida. Jumalal on igaühe jaoks teiega oma eesmärk. Me oleme peaaegu kodus ja Jeesus palub teil olla oluline osa Tema viimase päeva kuulutusest."

Pärast troopilist paduvihma pärastlõunal lõppes eriline hingamispäev, mis kroonis sajandat aastapäeva tähistamist Nigeeria idaosas, õhtuse tseremooniaga lähedalasuvas Nobiku rahvusvahelises messikeskuses Abas. Kahe tunni pikkuses programmis, milles osalesid mitmed adventkoorid ja kus oli palju muusikat, jagasid Ida-Nigeeria koguduste liidu juhid tunnustusi neile, kes on toetanud koguduse tööd ja arengut selles piirkonnas.

„Me oleme tänulikud selle eest, mida Jumal on nende saja aasta jooksul teinud," ütlesid kogudusejuhid. „Kuid meie suurim lootus on, et me ei pea tähistama järgmist sajandat aastapäeva. Me oleme peaaegu kodus."

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat