Kammerkoor Ootus andis Türil jõulukontserdi

Avaldatud 11.12.2023

Kammerkoor Ootus andis teise advendi eelsel laupäeval, 9. detsembril Türi kultuurimaja näitusesaalis jõulukontserdi. Advendiaja kontsert-mõtisklust tuli kuulama inimesi nii Türilt kui kaugemaltki. Tunti rõõmu kaunist jõulumuusikast ja taaskohtumisest.

Kontserdi avas Kristjan Kalmus, kes mängis okariinil tuntud jõulumeloodiat „O come, o come, Emmanuel“. Lisaks jõulumuusika varamusse kuuluvatele paladele nagu „Üks roosike on tõusnud“, „Et Kristust vastu võtta“, „Püha öö“ ja teised esitas koor esimest korda Leelo Tungla sõnadele kirjutatud laulu Rasmus Puuri jõulukantaadist. Laulu „Jõuluöö“ kaunis meloodia ja sõnum jäi veel kauaks kontserdikülastajate hinge kõlama: jõuluöö on kõigile sama, sõnum on kõigile sama.

Kontserdil oli ka kuulajail võimalus kaasa laulda – üheskoos päästeti häälepaelad jõuluootuse rõõmuga valla, lauldes „Ei hiilga au ja hiilgust ma“ ning „Tasa, tasa“.

Advendiaja kontserdil mõtiskles jõulude tähenduse üle Averonika Beekmann. Ootuse koori juhatas Helerin Lehtla ning klaveril saatis Rein Kalmus.

Fotod: Anne Vahtramäe

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat