Pärnu koguduse jõulupidu lastele

Avaldatud 11.1.2024, autor Diana Sommer

Pärnu adventkogudus korraldas möödunud jõulude ajal lastele erilisema jõulupeo, mida reklaamiti ka kogudusest väljapool – lapsed kutsusid oma sõpru ja koolikaaslasi. Peo eesmärk oli rääkida lastele, miks me jõule tähistame, ja luua lastele üks tore mälestus Pärnu kirkust toimunust, et nad edaspidigi rõõmuga kirikusse tuleksid. Pidu toimus 22. detsembri õhtul Pärnu kogudusemaja suures saalis.

Laste jõulupeol osales kokku 25 last, nendest 8 olid külalised, kes pole meil varem käinud. Huvi selle ürituse vastu oli tegelikult veelgi suurem: oli päris palju inimesi, kes andsid teada, et oleks hea meelega tulnud, kuid haigus oli maha murdnud või ei sobinud kuupäev.

Jõulupeol said lapsed mängida erinevaid mänge, meisterdada küünlaid ja võtmehoidjaid, joonistada, nuputada, vaadata jõuluevangeeliumi multikat, koos laulda ja meid rõõmustas ka pidulik söögilaud. Peo lõpus jagati ka kinke. Peaaegu kõik lapsed avaldasid soovi kingipakki lunastada luuletuse, laulu või klaveripala esitusega. Nii kujunes peo teine pool lausa kontserdiks.

Tagasiside jõulupeole oli väga hea – nii lastele, lastevanematele kui ka korraldajatele meeldis see väga. Ühele lapsevanemale, kes ei olnud meie kogudust varem külastanud, avaldas muljet, et kogudus mõtleb nii palju laste peale. Kui Jumal kingib veel päevi ja võimalust sarnast pidu korraldada, siis on kindlasti plaan ka järgmistel jõuludel seda teha ning arendada sellest Pärnu koguduse traditsioon.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat