Keilas alustatakse kursust „Avasta kristlus“

Avaldatud 4.11.2009, allikas Meie Aeg

Adventkoguduse Keila grupis alustatakse seitsmenädalase „Avasta kristlus“ kursusega, mille idee on välja kasvanud Alfa-kursuse praktikast.

„Jõudsime sellise formaadini n-ö töö käigus,“ selgitab kursuse üks läbiviijatest Allan Randlepp. „Oleme kahel korral Alfa-kursust teinud ja selline formaat, alguses väike suupiste, siis lühike loeng ja arutelu, tundub täitsa hea ja osadust loov. Samas Alfa-kursuse 15 loengut tundus tänapäeva elutempo juures natuke palju. Inimesed tahavad kõike kiiresti, kohe ja korraga. „Avasta kristlus“ kursus, mida seekord kasutame, on sarnase ülesehitusega, aga poole lühem ning põhineb peamiselt Markuse evangeeliumil.“

Alates 14. novembrist seitsmel järjestikusel laupäeva õhtul kogunetakse umbes pooleteise tunnisele koosolekule Hiirte Mängumaa ruumides. Kursuse läbiviijateks on Keila grupi juht Rein Käsk ning Marge ja Allan Randlepp. Käsitletavad teemad on muuseas „Kristlus: mis on tõestus?“, „Jeesus: miks ta suri?“, „Meie planeet: mida toob tulevik?“ jne.

„Seminar on mõeldud inimestele, kes otsivad – otsivad lahendusi, vastuseid, tuge. Kursus sobib nii kirikus mitte käivatele kui ka mingil põhjusel kogudusest eemale jäänud inimestele. Algav kursus pole mõeldud lastele, teismelistele või aktiivselt kirikus käivatele inimestele,“ selgitab Allan.

Adventkoguduse Keila grupp alustas oma tegevust 2005. aastal. Läbi igal hingamispäeval toimuvate teenistuste, erinevate projektide ning Allani poolt mainitud Alfa-kursuste on grupp levitanud Keila linnas head sõnumit ning otsib intensiivselt viise, kuidas sealsete elanikeni jõuda. Kursus, mille tarbeks valmis ka koduleht www.soovinmuutuda.ee, on järjekordne vahend selle päästesõnumi levitamiseks.

„Peamine sõnum on see, et kõigile elu probleemidele ja küsimustele on lahendus olemas, küsimus on ainult selles, kas inimene neid soovib kuulda ja oma ellu rakendada. Tunnistame, et see ei ole alati nii lihtne, kui algul tundub ja tihti on sellel teel abiks teiste toetus ja kogemused. Just seda tahamegi pakkuda,“ selgitab Allan.
 

Jaga Facebookis
Lingid
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat