Uus evangeelne kursus Avasta kristlus

Avaldatud 1.1.2010, autor Allan Randlepp

Järjepidev Meie Aja lugeja kindlasti mäletab mõned kuud tagasi ilmunud lugu, kus Marge Randlepp jagas oma muljeid möödunud aastal juuli lõpus Sloveenias toimunud Trans-Euroopa Divisjoni poolt korraldatud koguduste rajamise seminarilt. Üks kahest töötoast, milles Marge osales, tutvustas Austraalia adventpastori David Riley koostatud evangeelset seitsmeosalist kursust – Avasta kristlus.

Ei läinudki palju aega mööda, kui õnnestus seda kursust ka siin Eestimaal, meie põhjamaiste inimeste peal proovida. Olime kahel eelneval korral evangeelse seminari läbiviimiseks kasutanud anglikaani kirikust pärit 15 loengust koosnevat Alfa kursust. Kuigi Alfa kursus oli meil n-ö sisse töötatud, loengud ja slaidid olid olemas, otsustasime Avasta kristlust kursuse kasuks, seda peamiselt kursuse lühiduse pärast, kõigest seitse loengut 15 asemel. Ka oli positiivne see, et kursus harjutab osalejat juba varakult ise Piiblit uurima ja õrnalt puudutatakse teemasid nagu hingamispäev ja Taanieli raamat.

Peale otsust, et kasutame sügisel Alfa asemel Avasta kristlust, kerkis üles kohe järgmine küsimus. Kui suurelt see seminar ette võtta, st keda ja kuidas toimuvast teavitada. Kuna me kõik teeme seda tööd vabatahtlikena oma põhitöö kõrvalt ja oli näha, et kõigil kujunevad aasta viimased kuud väga pingeliseks, samas kursuse materjal oli täiesti uus ja inglise keeles, st keegi pidi loengud ja töölehed tõlkima ja slaidid koostama, rääkimata sisulisest ettevalmistusest. Suur kiusatus oli esimesel korral aktiivsem teavituskampaania ära jätta ja teha kursus väiksemale ringile, juba tuttavamatele inimestele. Tagantjärele vaadates võib aga heameelt tunda, et otsustasime siiski teavituskampaania teha. Kursus tuli küll väiksemale ringile, kuid täiesti võõrastele inimestele ning etteruttavalt võib öelda, et vähemalt pooled kursuse lõpetajatest on otsustanud Piibli uurimisega jätkata ja tundnud huvi ka meie kogudusega liitumise vastu.

Köögipoolest nii palju, et meeskond oli meil väike, aga tubli. Peakõneleja oli Rein Käsk, tema peamiseks ülesandeks oli igal nädalal loeng ette valmistada ja veenvalt esitada. Marge võttis enda õlgadele materjalide tõlkimise ja juhtida kursuse käigus toimuvaid vestluse osasid, nimelt arutasime iga loengu alguses läbi kodulugemisel tekkinud küsimused ja ettekande lõpus loengu käigus tekkinud küsimused. Laste eest hoolitses kursuse ajal Ruth Lobjakas, kes sai nii laste kui ka nende vanematega kohe alguses väga hea kontakti. Minu ülesandeks jäi teavituskampaania korraldamine, veebilehe (www.soovinmuutuda.ee) ja slaidide ettevalmistamine ning muud pisiasjad, mis ühe seminari korraldamisel ette tulevad. Kursuse läbiviimiseks valisime Keila kesklinnas asuva Hiirekese mängutoa, kus oli mõnus hubane ruum loengu pidamiseks ning kõrvalruumis said lapsed mängida.

Kindlasti huvitab teid, kuidas me teavituskampaania läbi viisime ja palju inimesi kohale tuli.

Pikemalt loe jaanuari Meie Ajast

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat