Postimees: umbes pooled adventistid valivad asendusteenistuse

Avaldatud 10.7.2010, allikas Meie Aeg

Ajaleht Postimees vahendab adventkoguduse liikme Tanis Kulbi sõnu, et ligi pooled seitsmenda päeva adventistid valivad regulaarteenistuse asemel asendusteenistuse.

Pärast 1. juulit asendusteenistusse astunud saavad kohustusest priiks 16 kuu asemel aastaga, tänavu soovib neid enda kollektiivi saada ligi 300 asutust.

Möödunud nädala neljapäeval 16-kuuse kaitseväe asendusteenistusega ühele poole saanud Tanis Kulp tunneb asendusteenistuse lühendamise üle heameelt ja peab seda mõistlikuks otsuseks, kirjutab Postimees.

Praegu SEB panga kliendihaldurina töötav Kulp peab ajateenistust siiski vajalikuks ja seda valikuküsimuseks taandada pole õige. Ise valis ta asendusteenistuse, kuna leidis, et regulaarteenistust tehes ei saa ta järgida oma usulisi tõekspidamisi.

«Minu puhul polnud küsimus relva kandmises, vaid pigem oli suurimaks takistuseks, et mul pole võimalik sõjaväeteenistustes hingamispäeva pidada ehk laupäeva teistest päevadest erinevalt tähistada,» rääkis seitsmenda päeva adventistide kogudusse kuuluv Kulp.

Nii töötas ta mullu märtsist Harjumaal Haiba lastekodus huvijuhina.

Möödunud aastal kirjutas Tanis Meie Aega pikema ülevaate "Adventistid Eesti sõjaväes"

Loe pikemalt Postimehest

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat