Kaks noort Eesti adventisti läheb aastaks Newboldi

Avaldatud 25.8.2010, allikas Meie Aeg

Mervi Kalmus ja Hellevi Nõmmik pakivad neil päevil asju, et minna aastaks Inglismaal asuvasse adventkirikule kuuluvasse Newbold kolledžisse, üks teoloogiat ja teine muusikat õppima.

Trans-Euroopa Divisjon on teist aastat kuulutanud välja stipendiumikonkursi, mille raames toetatakse aastas 20 noort inimest. Stipendium katab üheks aastaks tudengi kogu õppemaksu ning 50% elamiskuludest. Märkimisväärne on see, et sel aastal sai kahekümne väljavalitu sekka koguni kaks eestlast.

Mõned ajad tagasi filoloogia magistrikraadi omandanud Mervi Kalmus valis enda jaoks aastase teoloogiakursuse. “Selle kursuse nimi on Licence in Theology ja seda saab võtta kõrghariduse baasilt, st tudengil peab juba enne olema vähemalt bakalaureusekraad ükskõik mis erialal. Kursuse põhiidee on selles, et pärast üheaastast intensiivset teoloogiaõpet on võimalik jätkata õpinguid sealsamas magistrantuuris. Minul seda plaani siiski ei ole, tahaksin aasta pärast tagasi koju tulla ja alustada Tartu ülikoolis doktoriõpingutega,” selgitas Mervi.

Kevadel Tallinna ülikoolis muusika erialal humanitaarteaduse bakalaureusekraadiga lõpetanud Hellevi Nõmmiku valik langes muusika alal jätkamise kasuks. “Kursuse nimi on Worship & Music (Jumalateenistus & Muusika) ning õpingud kestavad aasta aega. Kursuse eesmärk on aidata paremini mõista muusika rolli jumalateenistuses ning arendada muusikalisi oskusi efektiivse muusikamisjonitöö tarbeks,” jutustas Hellevi.

Tartu ülikoolis siiralt õpetajatööd nautinud inimese jaoks ei olnud Mervile Newboldi mineku idee äkiline ega nooruse spontaansusest tulenev. “Olen sellele juba päris pikalt mõtelnud, lihtsalt sel kevadel sai "aeg täis" ja asusin tegutsema. Paljude heade asjadega elus on nii, et tuleb osata nende õige aeg ära oodata ja alles siis tegutseda. Magistrikraad ja töö Tartu ülikoolis on olnud ses mõttes osaks sellest ootamisest, mis nüüd sel sügisel läbi saab,” rääkis Mervi.

“Newboldi poole on mind aastate jooksul paljud asjad kallutanud, eelkõige tahan sinna minna siiski inimeste pärast. Olen kuulnud kõnelemas mitmeid Newboldi õppejõude ja nad on mulle väga sügava mulje jätnud,” lisas ta.

Hellevi näeb oma järgmises aastas selget Jumala juhtimist. "Inimese süda kavandab oma teed, kuid Issand juhib tema sammu,” tsiteeris ta Õpetussõnu. “Mina olen otsustanud Jumalaga koos käia ja hetkel juhtis Ta mu sammud Newboldi poole miskipärast.”

Ootused Newboldis veedetud aasta osas on mõlemal tüdrukul isiklikud ja vaimulikud. Aastat tahavad nad kasutada nii inimesena kasvamiseks kui ka oma valitud valdkonnas arenemiseks. “Ma loodan nende õpingute läbi areneda nii muusikalises kui ka vaimses mõttes,” räägib Hellevi. “Minu südamesoov on jagada evangeeliumi läbi oma laulude ning ma siiralt loodan, et need õpingud julgustavad ja innustavad mind järgima oma kutsumust, et võiksin teha jumalariigi tööd efektiivselt ja hästi läbi nende annete, mis Jumal mulle on andnud.”

“Muidugi tahan saada uusi kogemusi - tahan teada, mida tähendab elada välismaal, perest ja kodusest keskkonnast eemal, tahan kohtuda uute inimestega, näha uusi paiku, õppida keelt, muutuda avatumaks ja laiendada oma silmaringi,” nimetab Mervi oma ootusi. “Eelkõige on aga tegemist siiski sügavalt isikliku sooviga õppida rohkem tundma Piiblit, leida vastuseid küsimustele, mis siiani vastuseta on, arendada oma talente ja näha kõiges rohkem Jumalat. Otsus jätta mõneks ajaks oma kindel töö ja mugav kodune elu ei ole lihtne, kuid usun, et see on hind, mille pean maksma, et ulatuda rikkalike õnnistusteni, mis Jumalal minu jaoks varuks on.” 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat