SPA – järjekordne klubi?

Avaldatud 15.9.2010, autor Kristiina Räägel, allikas Meie Aeg

Klubi – ühise maailmavaate, elukutse, seisuse, huviala, soo, ea, seksuaalse eelistuse, kooskäimise aja vm ühise tunnuse alusel moodustunud või loodud isikute seltskond või koondis, millel enamasti on koht kooskäimiseks, suhtlemiseks, harrastustegevuseks, meelelahutuseks, puhkamiseks jne. Klubiks võidakse nimetada ka teatavat mõttekoda, mille puhul ei pruugi osalejate koosseis, kooskäimise kohad ja kontakteerumise viisid olla püsivad. Klubidena on end registreerinud vahel ka mittetulundusühingud jm organisatsioonid. Endises NSV Liidus nimetati klubideks kultuurhariduslikke asutusi (kolhoosiklubi, rahvamaja, kultuurimaja jne.), sealset tegevust aga klubiliseks tegevuseks. Allikas: http://et.wikipedia.org/wiki/Klubi

Kui kristlasel ei ole osadust Jeesusega ja tal puudub armastus südames, siis on ta kõigest klubiliige. Ta ju järgib teatavaid seatud norme ja reegleid, järelikult kuulub klubisse.

Liiga tihti meenutavad Eesti kirikud klubi, kus tullakse kokku, kuulatakse head muusikat ja räägitakse omavahel. Tihtilugu peab ka peoperemees innustava kõne. Mõned aktiivsemad liikmed lähevad aga peale klubis käiku veel edasi koos sööma, et siis rahulikumalt jutustada omavahel. Jama lugu on aga selles, et Jeesus ei kuulu sinna klubisse.

Kui võõras inimene astub kirikuuksest sisse, siis mis on Sinu esmane reaktsioon? Millised on esmased mõtted? Kas esmapilgul märkad tema riietust? Kas esimene küsimus on: "Kas oled adventist?" Aga mis siis juhtub, kui kirikusse satub baptist, metodist või katoliiklane? Kas küsid: "Miks sa tulid?" Või on su esmaseks reaktsiooniks tänuütlemine Jumalale, et üks inimene on Talle lähemale liikunud?

Kes oled sina, inimene, et mõistad kohut teiste üle? Mis juhtub siis kui näed kaaskristlast laupäeval poes? Kuidas alustad Jumala tutvustamist teisele – läbi REEGLITE või alustad sa Jeesusest? Kas oled oma abikaasat hukka mõistmas, kui too on "jälle" midagi "valesti" teinud? Kas su hääletoon tõuseb?

Sõnum ilma sõnumitoojata on tühipaljas kalk reegel, mis ei toogi paljusid ligi. Jeesus kasutas väljendit "lubihaud" – väljast klantsitud, seest aga jubedus. Kas oled mõelnud, miks paljud noored ei taha osaleda kiriku tegemistes? Sest nad kardavad hukkamõistu. Reeglid on head ja meie Taevane Isa on korda armastav Jumal, kuid armastus on esikohal. Jeesus on keskmes. Kui ei usu, loe 1. raamatut korintlastele.

Sina näed, mis on silma ees, Jumal aga näeb, mis on südames (1Sm 16:7). Peamine, et inimesel oleks suhe Jumalaga. Küll Jumal näeb, mil on õige aeg ühe või teise inimese jaoks oma tõde avada. Sinu ülesanne on armastada.

Kui Sinus on armastus, siis võid uhkusega öelda, et laupäeval lähen kirikusse ja Jeesus on ka kohal. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat