Rapla adventkogudus korraldab Kokad Kokku Klubi

Avaldatud 19.12.2010, allikas Meie Aeg

Kokad Kokku Klubi on kodu-hobikokkade klubi, mis on kogunenud alates 7. oktoobrist kord nädalas Rapla keskraamatukogu kohviku ruumides. Klubi eesmärgiks oli vahetada ja jagada ideid ja retsepte selle kohta, kuidas valmistada maitsvat ja tervislikku taimetoitu.

“Klubi plaanis alguses koguneda projekti korras umbes 10 korda, detsembrini,” jutustas Rapla adventkoguduse pastor Marge Randlepp. ”Detsembri keskel oli klubi jõuluõhtu ja siis tegime kokkuvõtteid, tahtmist on jätkata ka uuel aastal, kuid siiski mitte iganädalaselt, vaid ülenädalaselt ja väheke teises formaadis. Tahame lisada 1,5-2 tunni sisse ka lugemise või mõne raamatu refereerimise hetke. Ka muutub asukoht, hakkame kogunema koguduseruumide rendivabas köögis.”

Rapla kogudus peab peale hingamispäevaseid jumalateenistusi regulaarselt ühiseid söömaaegu, kust idee kokandusklubi käivitamiseks ka tekkis. ”Rapla koguduse omapäraks on see, et koguduseliikmed elavad väljaspool Rapla linna ja seega on kontakt linnaelanikega minimaalne. Tahtsime jõuda kuidagigi inimesteni väljaspool koguduseseinu. Ühendasime vajaduse ja igatsuse. Leidsimegi taimetoidu valmistamist Norra ja Rootsi misjonikoolis õppinud Riina, panime plaanid paika ja tegime reklaami. Nii saigi asi päris suure huvi saatel alguse,” selgitas Marge.

Marge kutsus esimeseks neljaks korraks klubi juhtima misjonärina tegutseva Riina Stepanovi. Edaspidi on asja juhitud juba oma jõududega. Iga õhtu juht leiti vabatahtlikkuse alusel. ”Viimastel kordadel toimuski asi nii, et nn klubiõhtu juht valis välja umbes 4 endale meelepärast tervislikku lihavaba retsepti, saatis need mulle, ostsin ained ja kohapeal valmistasime koos toidud. Kolmestes gruppides valmistades said road kiiresti valmis,” rääkis Marge.

Väikese Rapla adventkoguduse käivitud klubis on koos käinud umbes 13 naist, siiski on olnud ka mõned meessoost erandid. Inimesed on kas Rapla või lähipiirkonna elanikud, ”kes tunnevad soovi käia koos ja jutustada elust-olust ning sealjuures ka mõnda uut retsepti proovida. Lõpus sööme isevalmistatud toidud ka ära ja anname oma hinnangud. Kõik retseptid ja ülevaade toimunust saabub osalejate mailidele ja nii on meelepärase toidu retsept hea postkastist lahti võtta ja teiste klubiliikmetega kontaktis olla.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat