Perelaagris tuletati meelde vanu tarkusi

Avaldatud 10.7.2011, allikas Meie Aeg

Sel nädalavahetusel vanade tuttavate Võru-Kubija mändide all aset leidnud adventkoguduste perelaagris tuletati meelde vanu ja aegumatuid õpetusi, mis aitavad perekonda tugeva ja ühtsena hoida.

AKEL-i peretöö osakonna juhi Anne Vahtramäe juhtimisel aset leidnud laagrisse kogunes silma järgi rohkem inimesi kui paaril viimasel korral, eriti palju oli ringi jooksvaid ja üheskoos mängivaid lapsi.

Hingamispäeva hommikusel jumalateenistusel jutlustas liidu noortejuht ja sel suvel Kuressaare koguduse teenimiselt Tartusse tööle asuv pastor Ivo Käsk. Ivo tõdes, et inimesed ootavad erinevatelt pereteemalistelt seminaridelt mingeid erivõtteid ja täiesti uusi meetodeid, kuidas oma pereelu parandada. Tegelikkuses on aga vaja tagasi tulla elementaarsete tõdedeni, millest räägib Paulus ka oma kirjades. Ivo tsiteeris Pauluse õpetusi meestele, naistele ja lastele, mis kõik on üsna lihtsad ja lühikesed.

Nii mõneski pärastlõunases töötoas kõlas korduvalt see arusaamine, et pereelus on oluline tuletada meelde nii-öelda pereelu ABC-d ja püüda hoida elavana vastastikust armastust ja austust.

Hingamispäevaõhtuse osa lõpetas paarisuhtele keskendatud tund, mille teemaks oli pühendumine. Märksõnadeks olid: valik, otsus, teod, jagamine, rõõm, eneseohverdus ja loobumine. Kõlama jäi mõte, et „meie õnn on seda väärt, et sellele pühenduda“.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat