Adventistid kogunevad hingamispäeval Tartusse Kevadpidustustele

Avaldatud 25.4.2012, allikas Meie Aeg

Reedel ja laupäeval toimuvad Tartus järjekorras neljandad adventistide Kevadpidustused, mille teemaks on „Alguse valguses“ ja millega seekord tähistatakse adventkoguduse 115. aastapäeva Eestis.

„Kuna käesolevate pidustuste raames tähistame me adventkoguduse 115. aastapäeva, on meie peamiseks sõnumiks see, et me oleme ikka veel siin ja mitte lihtsalt niisama, vaid me oleme siin, sest meil on eesmärk,“ ütles Kevadpidustuste peakorraldaja pastor Andres Ploompuu.

„Ürituse moto "Alguse valguses" kannab endas eelkõige sõnumit, et kristlastena ja ka adventkogudusena on meil ühiselt käidud rada, ühiselt üles ehitatud kogudus, mis kannustab meid ka edasi astuma. Huvitav on seegi, et kuigi adventkogudus on ootav kogudus, tulevikku vaatav ja edasi liikuv kogudus, rajaneb meie usk Kristuse teise tulemisse sellel, mis on leidnud aset minevikus. See, mis on olnud, aitab meil mõista ja oodata seda, mis veel tuleb. Me liigume edasi alguse valguses, Kristuse teise tuleku ootuses. See ongi selle ürituse peamine sõnum,“ ütles Ploompuu.

Ürituse peakõneleja on pastor Bertil Wiklander, kes on seitsmenda päeva adventistide koguduse Trans-Euroopa divisjoni president. Tema sõnumit on võimalik kuulata reede õhtul kell 19, mil Kevadpidustused avatakse Tartu adventkirikus toimuva ülistus- ja palvekoosolekuga, ning laupäeval Vanemuise kontserdimajas kell 11 algaval avaprogrammi jumalateenistusel.

Kuigi korraldajad ootavad kõiki usukaaslasi ühist tänu ja rõõmu väljendama tasuta üritusele kohapeale, toimuvad koosolekutest ka otsülekanded, mida on võimalik jälgida aadressil live.advent.ee

Päevane osa on Vanemuises sisustatud erinevate töökodade ja temaatiliste boksidega. Muuseas on võimalik kuulata ja näha viimaseid uudiseid ja arenguid Jõhvi adventkiriku ehituselt, kuulda uudiseid Newbod kolledžist, näha Etioopia misjonireisi dokumentaalfilmi esmaesitlust ning saada osa Hellevi Nõmmiku uue plaanid esitlusest. Päeval kell 16.00 toimub küsimuste-vastuste koosolek, kus küsitletavaks on divisjoni president Wiklander.

Kevadpidustused võtab kokku õhtune kontsertjumalateenistus, mis on sisustatud rohke muusika ja Eesti adventkoguduse 115. aastale tagasivaatavate videolõikudega.

Kevadpidustuste raames ilmub Ben Carsoni raamat „Kuldsed käed“.

Jaga Facebookis
Lingid
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat