Tom Evans: Taevas ei ole päästemissioone

Avaldatud 24.6.2012, allikas Meie Aeg

Sel nädalavahetusel külastab Eestit aastaid USA Texase adventkoguduste liidus koguduste rajamise koordinaatorina töödanud ja seda teemat üle terve maailma õpetanud Tom Evans, pidades seminari Eesti koguduste pastoritele ja aktiivsetele koguduseliikmetele. Hingamispäevahommikul jutlustas Tom Evans Tartu adventkoguduses.

Pastor Evansi jutluse peateemaks oli Jeesuse eeskujul ja Tema korraldusel toimiva koguduse ja kristlaste missioon maailmas, kus suur osa inimestest ei tunne Jumalat. „Praegu on aeg pühenduda inimeste otsimisele, sest siis kui me jõuame taevasse, see töö lõpeb. Taevas ei ole päästemissioone,“ ütles Evans, kelle 9-aastase tööperioodi jooksul Texase liidus rajati kokku 114 uut kogudust.

Tuues Jeesuse eeskujuks, selgitas ta, et Jeesus ei piirdunud oma kuulutuse levitamisega ühes linnas. „Ta tahtis jõuda kõigini. Mul on hea meel, et me teenime otsivat Jumalat,“ ütles ta ning viitas Johannese evangeeliumi 20:21-le: "Rahu teile! Nõnda nagu Isa on läkitanud minu, nõnda saadan ka mina teid." Evans rõhutas, et Jumal on kutsunud oma rahvast minema välja, otsima inimesi, mitte aga püsima ühes paigas.
Pikemalt peatus ta Apostlite tegude esimese peatüki kaheksanda salmi juures. „Te saate väe Pühalt Vaimult, kes tuleb teie üle, ja te peate olema minu tunnistajad Jeruusalemmas ja kogu Juuda- ja Samaariamaal ning ilmamaa äärteni.“

„Meie Jeruusalemm on meie kodulinn, koht, kus meie elame,“ avas Evans seda suurt misjonikutset. Juuda on lähedalasuv paik, kus inimesed elavad kandes sama kultuuri ja rääkides ehk ka sama keelt. Samaaria on samuti lähedal asuv kogukond, kus on aga teistsugune taust ja kultuur. Vene keelt kõnelevad inimesed Eestimaal, võivad olla meie jaoks Samaaria, vihjas Evans.

„Jumal kutsub meid kandma koormat ka teiste piirkondade pärast. Seda tööd ilma Püha Vaimuta me aga teha ei suuda. Ma arvan, et me oleme Apostlite tegude raamatule vale nime pannud. Selle pealkiri peaks olema Püha Vaimu teod,“ rõhutas Evans.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat