Pered kogunesid taaskord ühisesse laagrisse

Avaldatud 18.7.2012, allikas Meie Aeg

Möödunud nädalavahetusel toimus Võru-Kubija tuttavate mändide all tänavune perelaager, kus räägiti laste kasvatamisest, paarisuhtest, meeste rollist kui ka laste järjekorrast perekonnas.

Laagri avamisel reede õhtul tõdeti, et kui kõik teised suvised laagrid on mõeldud mingile konkreetsele sihtrühmale, siis perelaager toob kokku kõik huvilised, nii abielurahva, pereeluks valmistuvad noored, lapsed kui ka eakad.

Hingamispäevahommikuses jutluses küsis liidu noortejuht ja Tartu koguduse pastor Ivo Käsk, kui palju paarid teevad ja töötavad koos. Ta vihjas sellele, et kui loomisel oli mees ja naine mõeldud peaaegu kogu aeg koos olema, siis tänapäeval ollakse vastupidiselt ajaliselt enamuse ajast lahus.

Lisaks sini-valgele koosolekutelgile oli sel korral püsti ka spetsiaalne lastetelk, kus lastele korraldati erinevaid tegevusi. Telke läks sel korral eriliselt vaja, kuna laupäeval sadas korduvalt ka vihma.

Kuna perelaagrist osavõtjad on väga erineva taustaga ja seega ka erinevate huvidega, on tavaks sisustada päeva teine osa töötubadega, kus ka sel korral said inimesed valida kaks töötuba milles osaleda. Meestele oli sel korral taas omaette arutelu mõeldud, kus arutleti Heiti Luku juhtimisel erinevaid meheks ja pereisaks olemisega seotud müüte ning probleemteemasid.

Karin Lukk rääkis laste sünnijärjekorrast ning sellest, kuidas see mõjutab lapse arengut ning iseloomu. Kärt Vahtramäe rääkis suhtlemisest ja kommunikatsioonist, rõhutades, et meie poolt öeldu ei jõua alati just sellisel moel vastuvõtjani. Töörühmi vedasid veel ka Edna Tuvi ja  Madli Vahtramäe.

Pereelu jaoks väga tähtsad teemad võttis õhtul kokku Alla Nõmmik rääkides andestamise olulisusest pereelus.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat