Rakverlased keskendusid peresuhetele

Avaldatud 11.8.2012, autor Helis Rosin

4. augustil pidas Rakvere adventkogudus oma igasuvist koguduselaagrit. Seekordsele vabaõhujumalateenistusele ja koosviibimisele koguneti õde Tamara Nurga koduõuele Võhu külas.

Õppetükki uuriti nagu tavapäraseltki väikestes rühmades ning lastele toimus kahes vanuserühmas lastetund.

Kosutava ja kergesti jälgitava jutluse pidas Keila ja Rapla koguduse pastor Marge Randlepp. Kõneleja rääkis düsfunktsionaalsest perekonnast ning kutsus üles võtma endale kõrgemad sihid, et meie pered muutuksid paradiisi eelmaitseks. Kõneleja tõdes, et see ei ole kerge, aga kui me ei püüdle selle poole, pole lootustki.

Jutluse eel ja järel kõlasid koorilaulud, mis rääkisid ränduriks olemisest (mida me kristlastena oleme) ning armastusest, mis köidab oma köitega inimhinged üheks.

Lõunapausi tegid nauditavaks rikkalik toidulaud ning südamlikud kaaslased.

Päeva teise poole sisustas pere- ja naisteteenistuse juht Anne Vahtramäe, kelle ettekanne kandis pealkirja "Lähisuhetest mõeldes". Loengu jooksul tõi ta näiteid, kuidas oma abikaasaga käituda ei tohiks. Muuhulgas tõdes ta, et abikaasa petmine on ka see, kui avalikult oma kaasa üle naerdakse ja teda alavääristatakse.
Üks tsitaatidest, mida hiljem mitmed mehed mäletasid, kõlas: "Naine saab meest muuta vaid siis, kui ta on alla kolme aasta vanune."

Kuigi hommikune vihmasadu ja kärbsed paistsid laagrivõlu rikkuvat, olid keskpäevaks juba kõik vihmapilved taevalaelt minema sõudnud ning leevendus ka tiivuliste kontsentratsioon õhus. See oli rõõmus hingamispäev Jumala kätetöö keskel.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat