Adventkiriku noorteosakond planeerib ülemaailmset teenimise päeva

Avaldatud 27.9.2012

Gilbert Cangy õhutab seitsmenda päeva adventistidest noori viibima järgmisel aastal ühel jumalateenistusel vähem.

Ülemaailmse adventkiriku noortetöö juht on nimetanud ühe hingamispäeva, 16. märtsi 2013. aastal ülemaailmseks noortepäevaks, rahvusvaheliseks kogukonna teenimise päevaks. Cangy, olles pidanud nõu noorteosakonna juhtidega adventkoguduse 13 divisjonist, soovitab kohalikel noortejuhtidel eraldada vastav kuupäev, järgmise aasta palvenädala esimene päev, selle ürituse tarbeks.

Cangy loodab, et noored mitte ei kuula sel päeval teenistust, vaid „on teenistus“, teenides kogukonda.
„Mis siis, kui meie noored puuduksid sel päeval kirikust ja läheksid hoopis välja, et olla Jeesuse käed ja jalad?“ on Cangy küsinud. „Selleks, et meid ülemaailmse kirikuna üksteisele lähendada, ei ole midagi paremat kui misjonitöö.“

Ta ütles, et idee tuli Jeesuse tähendamissõnast hea samaarlase kohta. „Kaks usklikku inimest, võib-olla teel kirikusse, ei peatunud, et aidata kedagi, kes oli läbipekstud ja vajas abi. Religiooni ja kristluse süda on seal, kus pakutakse abi ja kohtutakse selle maailma lüüasaanud inimeste vajadustega,“ ütles Cangy.
Juhtide hinnangul on kirikus potentsiaalselt kaheksa miljonit alla 30-aastast liiget. Cangy on öelnud, et ta plaanib teha sellest sündmusest hüppelaua edasiste algatuste jaoks, aitamaks noortel olla ühenduses ülemaailmse kirikuga.

Noorteteenistuse veebileheküljel hakatakse peagi andma soovitusi 16. märtsil toimuva ürituse teenimisprojektide jaoks. Cangy ootab, et kohalike koguduste juhid ja noored kohandaksid ideid vastavalt olukorrale ning arendaksid neid.

Ta loodab, et üks projekt, mis kogub populaarsust, on vereloovutamine. Cangy andis verd eelmisel aastal ja sai teada selle märkimisväärsest vajalikkusest paljudes kogukondades. „Jeesus andis oma vere meie eest. Me soovime anda verd ja päästa elusid,“ ütles ta.
Ürituse päeval on veebileheküljel interaktiivne kaart, kus näidatakse eri projekte reaalajas, samal ajal kui päev liigub läbi kõigi 24 ajavööndi.

Armando Miranda, ülemaailmse kiriku asepresident, kutsus algatust „ajalooliseks“, kuna see on palju suurem kui mass-abiprojektid, mida on läbi viidud erinevatel noortekongressidel osalevate tuhandete noortega.

„See on evangeelium tegutsemas, esimene kord, kui me teeme midagi sellist üheaegselt üle kogu maailma,“ ütles Miranda.

Kohalikud noortejuhid on rääkinud, et idee on teretulnud nii oma mõju tõttu kohapeal kui ka sellepärast, et see seob omavahel adventnoori üle maailma.

„Ma arvan, et on aeg millegi nii ühendava jaoks nagu nagu see,“ ütles James Black, noortetöö juht Põhja-Ameerika divisjonis, keskusega Ühendriikides.
„Selle ainulaadsus on, et see seob meid ülemaailmseks kirikuks teenimises,“ sõnas Black. „Vaimulik mõju eludele nii mitmekülgses kogukonnas jätab kustumatu mulje paljudele, kes ei tunne Kristust.“
Ida-Kesk-Aafrika divisjonis, keskusega Kenyas, eeldab noortetöö juht Magulilo Mwakalonge, et noored võtavad osa teenimisprojektidest, mis sarnanevad eelnevatele abipakkumistele, näiteks toidu viimine haiglatesse, vanemate inimeste juures käimine ning lastekodude külastamine, et lastele meelelahutust pakkuda ja nendega palvetada. Ta ütles, et mõned vanemad noored külastaksid meeleldi vange ja jutlustaksid neile.

„Meie noored on elevil ja ootavad seda päeva, et ühineda ülemaailmse kogudusega ning mõjutada oma kogukonda,“ lausus Mwakalonge.

Divisjon reklaamib üritust teadaannete kaudu seminaridel ja Facebook'i sõnumites. Hiljem saadetakse reklaamplakatid 16. märtsi teenimispäeva kohta laiali kohalikesse kogudustesse terves divisjonis.

„Ma arvan, et ülemaailmselt mõtlemine ja kohapeal tegutsemine on suurepärane idee,“ ütles Paul Tompkins, noorteteenistuse juht Trans-Euroopa divisjonis, keskusega Inglismaal. „Ma arvan, et see muutub populaarseks üle kogu maailma ja me toetame seda oma divisjonis tugevalt.“
Kui soovid rohkem teavet, külasta: gcyouthministries.org

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat