Adventistid töötavad globaalse usuvabaduse nimel

Avaldatud 16.1.2013, allikas Adventist Review

Geraldo Alckmin, São Paulo kuberner, tervitas detsembri keskel seitsmenda päeva adventkiriku avalike suhete juhte, kui viis kuud oli jäänud suuremõõtmelise usuvabadust tähistava ürituseni, mida adventkirik korraldab.

Adventkiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juht John Graz kohtus linna juhtidega, et viimistleda ettevalmistusi Maailma Usuvabaduse Festivali korralduses. Festival toimub 2013. aasta 25. mail Brasiilia suurimas linnas São Paulos.

São Paulo linnapea,  Nadia Champion, ütles, et ta tervitab peagi saabuvat üritust “suure entusiasmiga”.

“São Paulo on kõige sobilikum koht, et tervitada inimesi, kes toovad sõnumi sallivusest ja usuvabadusest, kui väärtuse tänapäeva modernsele ühiskonnale,” ütles Champion.

Kuigi Graz ja kohalikud adventkiriku juhid tunnustasid Brasiiliast sealse usuvabaduse pärast, innustasid nad tegema enamat. Kõnes Brasiilia kirikujuhtidele möödunud nädalal, kutsus Graz neid rääkima usuvabdusest rohkem rahvusvahelistel foorumitel nagu näiteks ÜRO-s.

“Täna elab 70% maailma elanikest riikides, kus on tõsised usulised piirangud,” ütles Graz.

Ta rõhutas ka adventkiriku püüdeid toetada kahte liiget, kes on valesüüdistustega Togos vangistatud. Lõuna-Ameerika on rohkearvuliselt osalenud teadlikkuse tõstmise kampaaniates nende kahe mehe toetamiseks. Graz ütles, et Brasiilia võiks poliitiliselt veelgi enam usuvabadust toetada.

Senini on Brasiilia kinnitanud tugevaid meetmeid usuvabaduse toetuseks. Adventkiriku nõunik Lõuna-Ameerika Divisjonis, kiitis jõus olevaid seadusandlikke meetmeid, näiteks spetsiaalset telefoniliini, kuhu inimesed saavad teatada usuvabaduse ja teiste inimõiguste rikkumistest.

Tänavune usuvabaduse festival on järjekorras teine. Esimene korraldati 2009. aastal Peruus. Ürituse korraldaja, Edson Rosa, ütles, et selline festival aitab tõsta inimeste sallivust erinevat sorti teenimisviiside suhtes. Üritusega tahetakse öelda tänusõnad ka riikidele, kes kaitsevad usuvabadust, ütles ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat