Möödus 150 aastat peakonverentsi organisatsiooni loomisest

Avaldatud 28.4.2013, tõlkija Teele Veleski

Adventkoguduse peakonverentsi presidendi Ted N. C. Wilsoni hingamispäevakõne 13. aprillil SPA Battle Creeki kirikus Michiganis, kus tähistati 150 aasta möödumist meie liikumise ametlikust algusest (peakonverentsi poolt hääletamisest). 

Linnas, kus loodi seitsmenda päeva adventistide koguduse peakonverents, kuulasid täitevkomitee liikmed peakonverentsi presidendi Ted. N. C Wilsoni üleskutset pidada meeles õppetunde, mida me adventajaloost oleme õppinud.

“See on väga kurb aastapäev,” ütles Wilson kogunenud delegaatidele. “Peaksime praegu juba kodus olema! Issand on tahtnud juba ammu tagasi tulla Miks tähistada veel rohkem aastapäevi, kui me võiksime juba taevas olla?”

Adventpioneerid, kes elasid üle milleriitide liikumise 1844. aasta pettumise, uskusid ka pärast seda Jeesuse peatsesse tagasitulemisse, ent nad ei pannud enam ajalisi tähtaegu. Siiski uskusid paljud, et Ilmutusraamatu 14. peatüki kolme ingli kuulutuse levitamise töö saab varsti läbi ja Kristuse tagasitulemine on käeulatuses.

Tänapäeval kuulutab 17 miljoni liikmega SPA kogudus jätkuvalt Kristuse väga peatset tulekut, ütles Wilson. Ted Wilson, koguduse 20. president alates 1863. aastast, küsis veel, kas liikumine on olnud sedavõrd ustav Jumala käskudele ja nõuannetele, kui oleks pidanud olema. 

"Miks peame veel kauem siin maailmas ootama?" küsis Wilson. "Miks peame veel rohkem pidama peakonverentsi loomise aastapäevi? Kas oleme ise süüdi oma nõuannete mitte-järgimises ning sõnakuulmatuses, minnes tagasi, mitte edasi? Jumal on kutsunud SPA koguduse kui liikumise, millel on unikaalne sõnum ning missioon. Millal me selle täielikult omaks võtame ning peame meeles Jumala juhtimist minevikus ega unusta Teda? Kui kaua me, nagu vana-aja Iisrael, murrame oma lubadusi Issandale, järgides enda juhiseid, mitte Tema omi?" 
...
"Tähistame 150 aasta möödumist siin Battle Creekis, kuna me ei taha unustada, kes me oleme, kust tuleme ning mis Jumalal on meile kui Tema lastele varuks – erilised inimesed erilise sõnumiga erilise aja jaoks maailma ajaloos," ütles Wilson. "Jeesus tuleb varsti! Kõik märgid viitavad maailma ajaloo haripunktile. On aeg kuulutada kolme ingli kuulutust Püha Vaimu väega. On aeg koguda "Suure võitluse" projekti lõikus. On aeg minna New Yorki ning paljudesse teistesse linnadesse valju hüüde väega meie projektiga "Misjonitöö linnades“! On aeg võtta täielikult kasutusse igakülgne tervise-alane töö, et tegutseda evangeeliumisõnumi parema käena. On aeg "rääkida sellest maailmale"," lisas ta, viidates koguduse hingedevõitmise algatustele.

Wilson rõhutas, et kogudusejuhid jätkavad oma rolli, juhtides liikumise ülemaailmseid tegevusi evangeeliumisõnumi kuulutamisel. 

"Peakonverents on kindel Jumala tõele, me oleme kui Jumala ülemaailmse töö kõikehaarav järelvalveorgan," ütles Wilson.

Lõppsõnas ütles Wilson, et SPA kogudusele on antud sõnum, mis on unikaalselt omane just meie liikumisele alates selle esimestest päevadest ja peakonverentsi organisatsiooni loomisest 150 aastat tagasi Battle Creekis. 

"See sõnum ei lähe edasi mõnele teisele grupile või kirikule," avaldas Wilson. "Ei tule ühtki teist ülejäänute kogudust. Sina ja mina oleme osa viimasest kogudusest, mille Jumal on ette valmistanud. 150 aasta möödumine peakonverentsi loomisest on üleskutse minna edasi suurepärasel teekonnal, sel kitsal rajal, lubades Jumalal muuta ärkamine ning uuenemine meie elus ja koguduses tõeliseks ja igapäevaseks.“

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat