Perelaagri teemad kutsusid mõtlema loobumisele, truudusele ja piiridele

Avaldatud 7.7.2013, allikas Meie Aeg

5.–7. juulini toimunud perelaagris Võru-Kubijal mõeldi sel aastal jüngriks olemisega seotud loobumistele, iseenda piiride seadmisele, truudusele ja muudelegi teemadele.

Iga-aastane perelaager toimus ka sel aastal Võrumaal, kuhu kogunes perekondi üle Eesti. Laagri avamiseks ehitasid lapsed reede õhtul üles lõkke, mille ääres oli hubane ja huvitav vahetada laagri peakorraldaja, Eesti adventkoguduste pereteenistuse juhi Anne Vahtramäe eestvedamisel mõtteid perekonnaliikmete erinevate rollide ja nende rollide muutumisega soetud teemadel. Kuna lõkkeõhtu õhkkond on alati olnud vaba, siis keerutas mõttekäik küll siia ja sinna, vastavalt sellele, kuidas kellegi arutluskäik arenes, aga kõigi sõnavõttude taga olid siiski samad teemad: perekond, selle muutumine ajas, laste kasvatamine, vastutus vanemana…

Laupäeva hommikul, kui päike oli juba kõrgel ja lõkkeõhtulised end uueks päevaks välja puhanud, kutsus Kärt Vahtramäe meid kaasa laulma ja lauludega kaasa mõtlema. Aldar Nõmmik jagas mõtteid jüngriks olemisest: kristluse suuri paradokse on see, et kui sa annad Jumalale kõik, siis sa saad Jumalalt kõik. Kristlaseks olemine tähendab esmalt loobumist, seejärel saamist. Aldar luges kinnituseks kirjakohti Pauluse kogemustest. Pärast jutlust mindi uue õppetüki juurde, mis tõstis üles valusaid teemasid just selle sama jüngriks olemisega – Laodikea, sa oled leige ja alasti ja vaene ja pime. Uurimisgruppides püüti seda sõnumit enda jaoks söödavaks teha.

Pärast lõunat oli järg töörühmade käes. Esimese tunni rääkisid Allan ja Marge Randlepp raamatu „Kõiges su kõrval“ najal truudusest, selle piiridest ja murdmisest. Samal ajal arutles Lauri Beekmann noorterühmas riskikäitumise üle. Järgmise tunni sees said laagrilised valida piiride seadmise (Edna Tuvi), meesterühma (Ivo Käsk) ja laste maailma avardamise (Madli Vahtramäe) rühma vahel. Peab siiski mainima, et meesterühma tohtisid minna ainult mehed. Kolmanda töörühmaringi sisustasid Anne Vahtramäe, kes rääkis paarisuhetest, ja Karin Lukk, kes juhtis vaimuliku kasvu töörühma. Samal ajal rääkis Kärt Vahtramäe noortele võimust. Pärast õhtusööki olid kõik laagrilised jälle koos – kuulamas Alla Nõmmiku ettekannet lepitusest. Lastele oli tegevust ja palju joonistuspaberit ning –pliiatseid kaasa toonud Vally-Reet Järs.
Laagrilisi oli hulganisti, teemad mõtlemapanevad, tegevusi jagus lastelegi. Lastele ja noortele toimub suvel veel laagreid, perekonniti kogunetakse taas järgmisel suvel. Töörühmade teemaarendustest annavad augusti Meie Ajas grupijuhid veidi sügavama ülevaate.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat