Hea sõnumi päev Rakvere koguduses

Avaldatud 18.8.2013, autor Helis Rosin

10. augustil tähistas Rakvere adventkogudus tänavust laagripäeva motoga "Hea sõnumi päev". Teemavalik oli ajendatud Piiblitekstist (2 Kn 7: 9), milles on öeldud, et seesinane päev on hea sõnumi päev.

Laagripäev algas Aruküla Metsakiriku juures, kus kogunemist alustati ühislaulmise ning Piibli uurimisega gruppides. Samaaegselt said omavahel tuttavaks ka nooremad laagrilised ning veetsid aktiivse lastetunni looduse rüpes.

Jumalateenistusel kõlas koori- ja ansamblilaule ning debüütesinemise tegi Bulgaaria-Ukraina perest pärit 3-aastane Samuil, keda ta ema julgustas. Sõna jagas Mervi Kalmus, kes lummas oma kõnega saalitäit kuulajaskonda. Jutlus viis kohalviibijate mõtted Johannese elule ning tema taaskohumisele Jeesusega. Mervi innustas vaatama Jeesusele ning ootama tema peatset tagasitulekut.

Jutluse järel siirduti jalutusi (mõned ka autoga) pooleteise kilomeetri kaugusele koguduseõe Galina Tomiku koduõuele. Seal paiknes tiik, milles toimus ristimine. Jumalaga tegi lepingu Rakvere inimestele armsaks saanud õde Tiina Larionov.

Pärast kosutavat lõunat jätkus koguduselaager aruteluringiga, mida viis läbi Eha Lobjakas. Teemad puudutasid praktilist kristlust - kuidas me Piiblis esitatud juhiseid mõistame ning miks me mõnikord eksime nende vastu.

Laagripäeva lõpetas Liisi Rohtsalu, kes andis ülevaate Serbias toimunud noortekogressist. Kohalikule kogukonnale suunatud heategevus oli kindlasti inspiratsiooniallikaks, mis pani ka mõtlema, mida meie saaksime oma kodumaal teha.

See sõnumeid täis päev oli kirju – oli nii lõõmavat päikest kui ka vihmapiisku, nii rõõmu üksteise taasnägemisest kui ka kurbust, kuuldes õnnetusest ning tõsisest terviseprobleemist. Kõik need mõtted ja tunded usaldasime Taevase Isa kätte, teades et tema jaoks pole miski võimatu. See päev oli ehe näide sellest, et maailmal pole meile enamasti häid sõnumeid pakkuda. Küll aga pakub Jumal meile häid sõnumit, mida saame edasi jagada.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat