Keila kogudus korraldas kanuumatka

Avaldatud 20.8.2013, autor Marge Randlepp

Keila kogudus korraldas 1. augustil lastele KidsGames'i järelüritusena kanuumatka. Kohale tuli lapsi ja täiskasvanuid Keilast ja selle ümbrusest. Noorim osaleja oli 5- ja vanim 39-aastane. Kokku oli 20 loodusehuvilist, kes ei peljanud vett ja higi. Või siis ei osanud veel peljata, sest kanuuga varem sõitnud olid vaid üksikud. Ja higi tuli valada, sest vaatamata ilmaennustusele oli ilm kuiv ja soe ning Keila jõe veetase ülimadal.

Läbida tuli umbes 8 km, millest esimene pool kulges madalamas vees, tihti kivide ja rohu sees rassides. Matka jaotas kaheks puhkepaus joogi, banaanide ja pirukatega. Teine pool trassist oli vesi sügav ja jõgi lai. Ka oli nii mõnigi laps (ja täiskasvanu) selgeks saanud tüürimise ning ühest kaldast teise põrkumise asemel liiguti sujuvamalt seatud eesmärgi poole. Kiirust tuli seoses sellega juurde ja matkaliste rivi venis pikaks. Allan, kes oli ka meie rivi lõpus, vedas raskematel hetkedel oma kanuu taga kuni kolme kanuud, kus olid rohkem või vähem väsinud lapsed.

Tajusime, et elurännak taeva poole pole alati sirge ja takistuseta, kuid see põnev teekond nõuab alati meie kaastööd ja koostööd. Kokkuvõttes olid 5-tunnise matka muljed nii laste kui täiskasvanute seas positiivsed. Kõik kanuutajad said kutse 31. augustil kell 12.00  algavasse laste piibliringi, kus loodame kohata nii vanu kui ka uusi osalejaid.

KidsGames on kirstlikel väärtustel põhinev mitmepäevane linnalaagri tüüpi üritus, mille korraldajateks on Avatud Piibliühing, Eesti Lastemisjon, EEKBKL Noorsootöö Keskus ja kidsgame.com koostöös selle linna erinevate kogudustega, kus parasjagu üritus toimub. Rohkem infot, klippe ja pilte: kidsgame.ee.  

Keila adventkogudus osales aktiivselt nii KidsGames´í üritusel kui samal nädalavahetusel, 12.–14. juulil toimunud kristlikul suveüritusel "Terve linn". Pprogramm pakkus midagi igale vanuserühmale ja maitsele. Suvefestivali krooniks on esmaklassilised kontserdid ja kontsertjumalateenistused ning lisaks veel kvaliteetne noorteprogramm, ekskursioonid, laat ja palju muud. Suvine suursündmus oli tasuta ja viidi ellu vabatahtlike abiga. Adventkogudus korraldas selle käigus linnarahvale oma kirikus kontserdi, laulis kooslus Pööriöö. Päeval toimusid töötoad kohalikus kultuurimajas, mille ukse taha panime kirjanduslaua. Huvilistel oli võimalus endale kingitusena kaasa võtta lugemist adventkirjanduse varasalvest. Kokku võeti raamatuid u 400 euro eest. Tundsime head meelt, et saime kontakti ja olla erineval viisil õnnistuseks nii üritusel osalevate inimestele kui ka linnaelanikele.

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat