Nepalis astuti adventkoguduse jaoks väike samm edasi

Avaldatud 21.9.2013, autor Adventist News Network

Seitsmenda päeva adventistide koguduse töö Aasia keskosa riigis Nepalis sai tunnustuse osaliseks: Nepal sai misjonipõlluks (mission) (varasemalt oli tegu otse divisjoni alluvuses oleva seotud piirkonnaga (attached field). Kuigi see on väike samm edasi, räägib see adventkoguduse töö edenemisest kogu riigis. Adventkoguduse töö on algusjärgus vaid käputäies riikides. Praeguse seisuga tegutseb meie kogudus 208 riigis ÜRO poolt tunnustatud 232-st riigist.

Adventkogudus Nepalis oli varasemalt Lõuna-Aasia divisjoni seotud piirkond, kuid nüüd kannab see nimetust Nepali osakond (section). Erinevates maailma paikades kasutatakse misjonipõllu (mission) kohta erinevaid väljendeid, et see oleks lihtsamini arusaadavam.

Adventkoguduse aastaraamatu andmetel on Nepalis enam kui 8600 adventisti, 1993. aastal oli see arv 212.

6. septembril toimunud jumalateenistusel tõdes Lõuna-Aasia divisjoni president John Rathinaraj, et kogudus Nepali osakonnas on kasvanud. Umesh Kumar Pokharel, kes valiti Nepali osakonna esimeseks esimeheks, tervitas koguduse juhte ja 60 külalist teistest riikidest.

Divisjoni peasekretär Gordon Christo meenutas oma isa, kes tuli Nepali 1958. aastal koos dr Stanley Sturgesiga, et panna alus adventkoguduse meditsiinitööle piirkonnas.

Suurem jagu koguduse hoonetest Nepalis on rajatud Banepas asuva Sheer Memorial haigla ümbrusesse,  paarikümne kilomeetri kaugusele pealinnast Katmandust. See adventhaigla rajati 1960. aastal.

Nepali osakonnal on nüüd esimees, peatselt valitakse divisjoni juhtimisel ka peasekretär ja laekur. Järgmiseks etapiks on rajada Nepali liit (conference), mis tähendab, et kogudus peab suutma iseseisvalt toime tulla - seda nii juhtimise kui ka finantsilise külje pealt.

2006. aastal kuulutas parlament senise hinduistliku Nepali ilmalikuks riigiks, kus täna elab üle 26 miljoni inimese.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat