Trans-Euroopa divisjoni president Bertil Wiklander suundub emerituuri

Avaldatud 14.2.2014, allikas TEDNews

12. veebruaril teatas Trans-Euroopa divisjoni (TED) president uniooni presidentidele ja divisjoni ametnikele, et ta plaanib käesoleva aasta 31. juuli seisuga emerituuri siirduda.

Dr Wiklander teatas oma otsusest töötajate hommikupalvusel kolmapäeva hommikul – sel ajal olid divisjoni peakorteris koolitusel unioonide presidendid.

„Ma olen nautinud oma tööd ja kõiki neid tutvusi, mis mul divisjoni erinevates kohtades on tekkinud. Ma loobun sellest tööst suure tänulikkusega Jumala ja kolleegide ees. Ma jään igatsema osadust ja sõpruskonda meie kontoris – ma usun, et meil on siin väga ainulaadne ja hinnaline õhkkond. Õnnistagu Jumal teid kõiki ja oma tööd siin maailmanurgas,“ ütles dr Wiklander.

Oma lühikeses kõnes ütles dr Wiklander: „Selle aasta juulis saab minu tööaastaid divisjonis 19 ja septembris jõuan ikka, mis on juba üle pensioniea. Ma olen Jumalale tänulik kõigi õnnistuste eest, kõige õpitu eest ja eriti selle imelise meeskonna eest, kes meie divisjonis töötab, kes unioonides ja teistes divisjoni harudes töötavad. Mul on hea meel, et saan veeta rohkem aega perekeskis ja on mõned huvitavad raamatuprojektid ning uurimistööd, millesse soovin emerituuris oma panuse anda. Ma olen rääkinud vanem Ted Wilsoniga peakonverentsist ja ta on lubanud hoolitseda selle eest, et saaks valitud ka minu mantlipärija.“

Enne TEDi tulemist teenis dr Wiklander oma kodumaal Rootsis Ekebyholmi kooli direktorina, uniooni peasekretäri ning presidendina.

Oma 19 tööaasta jooksul divisjonis on dr Wiklander üles näidanud silmapaistvaid juhiomadusi. Tema kirg, entusiasm ja pühendumine misjonitööle ja Jumalast kuulutamisele ilmalikus ühiskonnas on innustanud paljusid juhte koguduse erinevatel tasanditel. Tal on haruldane võime ühendada akadeemiline intelligents praktilise ettenägelikkusega, mis on eduka administraatori puhul väga oluline.

Dr Wiklanderi juhtimise ajal on kaks korda reorganiseeritud TEDi haldusala. Dr Wiklander on taganud juhtimise stabiilsuse kõigi muutuste ajal ning aidanud divisjonil taassõnastada selle visiooni ja eesmärke, hoides fookuse Jumala misjonitööl.

Dr Wiklander esitas oma teadaande õiguspäraselt unioonide juhtide kogu ees, kuna ta on uute juhtide ja avatud võimaluste innukas eestkõneleja.

TED soovib Bertil Wiklanderile ja tema perele Jumala rikkalikke õnnistusi, kui nad on suure elumuutuse ees.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat