Eestlaste grupp Helsingis on tegutsenud kümme aastat

Avaldatud 25.5.2016, allikas Meie Aeg

21. mail tähistati Soomes Helsingis eestikeelse kogudusegrupi aastapäeva: eestikeelsete õppetükitundidega alustati 2006. aasta sügisel, jumalateenistustega 2011. aasta jaanuaris, seega on esimese algusest möödas 10 ja teise puhul 5 aastat.

Eesti grupi juht Kristel Harjaks sõnas, et erilise jumalateenistusega sooviti omavahel neid tähtpäevi tähistada ja tänada Jumalat aastate eest, mis antud on.

Eesti grupp on kutsunud endale külalisjutlustajaid Eestist, Kristel meenutab, et esimene, kes Soomes külas käis, oli toonane Tallinna I koguduse pastor Toivo Kaasik perega. Seekord oli Helsingis tunnistuste jumalateenistus ja külalispastorit ei käinud. Kristel sõnas, et kui Eestist käib pastoreid külas, on see tugev toetus Soome grupile.

Eestlaste gruppi Helsingis iseloomustab Kristel kui elujõulist. Uus tööharu on grupis töö lastega peredega. Samuti on veidi ümber korraldatud grupi kooskäimiste organiseerimine. „Meil on kaks korraldusmeeskonda, kes korraldavad jumalateenistusi, jagame vastutust laiemalt,” rääkis Kristel. „Veel üks uus töömoodus on, see on paar aastat vana: palvegrupid saavad nädala sees kokku, umbes kahe nädala tagant – vastavalt sellele, kuidas võimalus kujuneb,” lisas Kristel.

Murekohaks peab Kristel seda, et Kallio adventkirikus, kus eestlaste grupp koguneb, ei ole kõrvalruume, nii et ei saa teha eraldi lastetunde ja õppetükitunde. „Praegu saame kokku ADRA ruumides, kus on tegelikult kasutatud rõivaste pood. See seab meie tegevusele teatud piirid,” ütles Kristel. „Aga meie missioon ei ole muutunud, see on olnud sama kõik need aastad – milleks adventrahvas igal hingamispäeval koguneb.”

Kristel õpib Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris adventteoloogia lennus ning jagab oma vastutusi Soome ja Eesti vahel. „Ei ole kerge ülesanne Soome ja Eesti vahet toime tulla. Olen grupi juures vähendanud oma koormust, jaganud vastutusi ja meeskonnatööd juurutanud. Tegelikult on töö koguduse juures täiskohaga töö, pluss õppimine, kus on ka täiskoha koormus,” kirjeldab Kristel oma vastutust. „Praegu olen akadeemilisel puhkusel. Ja olen aru saanud, et unistuste poole pürgimine ei ole kerge.”

Iga aasta augustikuus saab eestlaste grupp kokku Helsingi lähedal väga kaunis Pauligi villas.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat