Liidu nõukogu koosolekust

Avaldatud 3.3.2017

27. veebruaril toimus selle aasta kolmas nõukogu koosolek. Esimest korda koguneti koosolekuks liidu kontoriruumides aadressil Madara 29.

Alustuseks kõlasid nõukoguliikmete lauluhääled ning palved tõusid Jumala poole väikestes gruppides. Esimesed arutusel olevad teemad olid eelmiste protokollide ülevaatamine ja Madara kontoriruumidega tutvumine.

Nõukogu liikmed mälestasid leinaseisakuga õde Aino Ormust, kes lahkus meie hulgast 22. veebruaril. Aino on töötanud koguduse heaks piiblitöölisena ja kirjaliku piiblikursuse töö ühe juhina hoogsatel üheksakümnendatel, mil kirjakursusel osalesid tuhanded inimesed.

SA Kristliku pere- ja tervisekeskuse arengus toimusid mõningad muudatused. Senine sihtasutuse nõukogu liige Ivo Käsk kutsuti tagasi ning tema asemel nimetati nõukogu liikmeks Allan Randlepp.

Järgmisteks päevakorra punktideks olid erinevad struktuurid ja korrad, mida oli vaja luua või uuendada.

Eesti Liidu misjonifondi kasutamise kord

Misjonifondi eesmärgid on

  • toetada koguduste, väikekoguduste, gruppide ja koguduseliikmete misjonitegevust,
  • anda võimalus misjonitöö toetamiseks annetustega.

Projektide suurus on kuni 1500 eurot. Pikaajaline projekt võib saada kuni 1500 eurot aastas. Täpsemad nõuded ning taotluse vormid avalikustatakse lähiajal ning siis on kõigil võimalus misjoniprojektide jaoks rahastust küsida. Samuti on kõigil võimalus annetada raha erinevate misjoniprojektide toetuseks.

Kaks täiendust võeti vastu liidu tööjuhisesse:

  • kinnitati töövõimetushüvitise maksmise kord Eesti liidus,
  • kinnitati autode kasutamise ja autohüvitise maksmise kord Eesti Liidus, millel siiani täpset sõnastust ei olnud.

Nõukogu andis loa avada mitu uut sihtotstarbelist fondi, mis on vajalikud raamatupidamise jaoks.  Need on vajalikud uue ülemaailmse raamatupidamistarkvara kasutamises, mida aasta alguses ka Eestis kasutama hakati.

Balti uniooni nõukogu on otsustanud alustada 2017. aastal suhtlust liitude ja Trans-Euroopa divisjoniga selle üle, kuidas kogudus võiks Balti regioonis paremini toimida. Eesmärk on vajalike muudatuste osas saada selgus Balti uniooni 2019. aasta peakoosolekuks.

Eesti liidu poolsete mõtete koondamiseks moodustas liidu nõukogu komisjoni. Komisjoni ülesandeks on läbi mõelda liidu ja uniooni vaheline koostöö ja rollid ning esitada oma nägemus liidu nõukogule. Sealt edasi suhtlevad liidu esindajad edasi meie kaastöölistega unioonis. Komisjon hakkab tegutsema koosseisus Ivo Käsk, Jaanus-Janari Kogerman, Virve Toom, Mervi Kalmus, Mairo Tutk, Allan Randlepp, Tanis Kulp ja Indrek Ploompuu.

Päeva lõpetas nõukogu arutelu ja ideerünnakuga Eesti adventkoguduse 120. aastapäeva tähistamiseks. Aastapäeva suurem tähistamine toimub septembris, kuid üritused võiks kesta pikema aja vältel. Liidu nõukogu kutsub siinkohal üles ka kõiki koguduseliikmeid andma oma panust ning hetkel on oodatud ideed ja mõtted, mida selle erilise aasta raames korraldada võiks. Heade mõtetega palume pöörduda kommunikatsioonijuhi Vallo Põldaru poole.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat