Loomine ja tervis koolitus

Avaldatud 26.5.2017, autor Allan Randlepp

21.-23. mail kogunesid Eesti adventkoguduste tervisetöö huvilised koos oma koguduste pastoritega Kloogarannal. Tervisekeskuses Uus Algus olid koos Eesti, Läti, Leedu ja Horvaatia kolleegid, et õppida, kuidas teha tervisemisjonit. Ameerikast kutsutud koolitajate juhendamisel uuriti Loomine ja tervis programmi materjale ning jagati tevisemisjoni teemalisi kogemusi.

Tihti võtavad inimesed tervislikkust liiga kitsalt. Mõne jaoks tähendab tervislik elustiil peamiselt toitumist, teisele jälle trenni tegemist, kolmandale häid suhteid. Florida Haigla poolt välja töötatud ja rahastatud programm Loomine ja tervis käsitleb tervislikkust holistiliselt ehk terviklikult.

Loomine ja tervis programm koosneb kaheksast olulisest põhimõttest. Nendeks on: meie valikud, puhkus, usaldus Jumalasse, meid ümbritsev keskkond, inimestevahelised suhted, aktiivsus, meie hoiakud ja toitumine. Selleks, et elada täisväärtuslikku ja tervet elu, nii nagu Jumal selle meile kavandas, tuleb kõigile neile kaheksale valdkonnale tähelepanu pöörata.

Koolitajateks olid Kenneth Scribner ja Sheryl Chernault Florida Haiglast. Kenneth töötab seal Loomine ja tervis teenistuse konsultandina. Kenneth on aastatid koolitanud ja julgustanud kogudusi ja pastoreid Loomine ja tervis seminaride läbiviimisel. Ta mitte ainult ei tea neid tervisepõhimõtteid vaid elab neid ka isiklikult läbi. Sheryl Chernault on Florida Haiglas Loomine ja tervis lasteprogrammi direktor. Tegelikult on enamus lasteprogrammidest tema enda poolt loodud. Sheryl alustas oma karjääri laste meditsiiniõena. Ühel hetkel kutsus Jumal Sheryli koguduse töösse. Ta on töötanud viis aastat noorte pastorina ja kolmteist aastat laste ja perede pastorina.

Eestisse jõudsid Kenneth ja Sheryl meie Balti Uniooni kutsel ning neil oli siin päris tihe programm. Nad saabusid 19. mai õhtul ning laupäeva hommikul (20.05) olid nad Tallinna I koguduses, kus Kenneth jutlustas ja Sheryl tegi Loomine ja tervis lasteprogrammi. Pealelõunal olid nad Tallinna III koguduses ja õhtul oli misjoniüritus Keilas. Pühapäeva lõunast kuni teisipäeva õhtuni toimus koolitus Kloogarannas Eesti, Läti, Leedu ja Horvaatia tervisetöö inimestele.

Jõudumööda käib ka seminari materjalide tõlkimine Eesti keelde. Koolituse ajaks sai tõlgitud töövihik, mida saab edaspidi seminaridel osalejatele jagada. Kuid materjalide hulk on suur ja sedamööda, kuidas tervisetöö Eestis edeneb, tuleb ka materjale juurde.

Kuna kohtade arv koolitusel oli piiratud, siis suurt reklaami vähemalt Eestis sellele ei tehtud. Kohal olid kogudused, kes juba on selle programmiga kokku puutunud ja plaanivad seda seminari juba sel aastal oma koguduse ka teha. Eestist osales viis kogudust: Tartu, Viljandi, Rakvere, Kuressaare ja Keila. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat