Tuhanded Venetsueela pered said toiduabi

Avaldatud 14.8.2019, allikas Adventist Review

Tuhanded abivajavad perekonnad Lääne-Venetsueelas said tänu suurannetajale ja kohalikele kogudustele hiljuti toiduabi, riigis on väga suured majandusraskused.

„Me tunneme kaasa neile, kes Venetsueelas puuduse käes kannatavad, nende hulka kuuluvad ka meie enda kallid koguduseliikmed,” ütles üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson. „On suur eesõigus vahendada hea annetaja heldust sealsetele koguduseliikmetele – kõik see toob au Jumalale. Palugem Jumalalt juhtimist kõigile neile, kes vajavad abi, juhtides inimesi Kristuse, kõigi heade andide andja juurde.”

Koguduse Lääne-Venetsueela peasekretär Orlando Ramírez ütles, et sellise helde annetuse saamine oli suur õnnistus ning oli hea töö koordineerida abisaadetise logistikat. „Tänu anonüümsele adventistist annetajale, keda Wilson vahendas, said abi tuhanded kõige haavatavamad perekonnad, see oli kaastundlik tegu sel raskel ajal, millega kogudus Venetsueelas praegu silmitsi on,” ütles Ramírez.

Märkimisväärne annetus, millele lisandusid kohalike koguduste liitude annetused, sai koondnime „Elu and”, projektist sai abi 3030 perekoda kümnetes kohalikes kogudustes. Iga pere sai paki, kus oli nädalajagu toitu.

„Paljud meie õed ja vennad olid väga tänulikud ja see aitas luua koguduses ühtsuse tunnet,” sõnas Ramírez.

„Miinimumpalk ja ka keskmine palk ei võimalda kõigil peredel osta produkte sel määral ja sellise sagedusega, nagu on tarvis,” ütles Ramírez. „Iga Venetsueela kodanik peab olema loominguline, et toiduainete osas toime tulla, sööma kogu aeg sama toitu ja peamiselt saadakse endale lubada süsivesikurikkaid toitaineid.”

Ramíreze sõnul on projektiga seotud palju imesid, alates väga suurest annetusest kuni adventistist ettevõtjani, kes toidu välja ostis, koguduse vabatahtlikeni, kes toiduabikastid komplekteerisid, ja transpordini kümnesse koguduste liitu Lääne-Venetsueelas.

„Toiduabi transportimine võttis aega üle kolme kuu, kuna riigis on keeruline poliitiline olukord, sõnas Ramírez.

Koguduse töötajad olid tunnistajaks paljude perede rõõmule, kui neile kogudusemajas toidupakid anti. „Me palvetame, et Jumal tasub selle armastuse ja lahkuse eest,” ütles Ramírez.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat