Kogudusejuhid hääletasid juba teist korda peakonverentsi töökoosoleku edasilükkamise poolt

Avaldatud 14.1.2021, allikas Adventist Review

Peakonverentsi nõukogu hääletas teist korda viimase kümne kuu jooksul selle üle, kas lükata edasi koguduse peakonverentsi (PK) töökoosolek, mis oleks pidanud esialgu toimuma 2020. aasta juunis. Nõukogu liikmed said virtuaalsel koosolekul kokku 12. jaanuaril 2021. Kuulati kogudusejuhtide aruandeid ning arutleti tänavu mais Indianapolises USAs toimima pidanud töökoosoleku teemal. Otsuse peakonverentsi töökoosolek 2020. aastast 2021. aasta maisse lükata tegi peakonverentsi nõukogu eelmise aasta märtsis.

Koroonaviiruse jätkuv levik ja sellest põhjustatud surmad ning viiruse mõju rahvatervisele, reisimiskorraldusele ning rahvusvaheliste viisade hankimisele olid need argumendid, mille tõttu töökoosolek lükati 2022. aasta 6.–11. juunile, koosolek toimub ikka Indianapolises. Uue plaani järgi toimub PK töökoosolek kaks aastat pärast algselt paika pandud aega, mis on koguduse põhikirja järgi pikim lubatud edasilükkamise aeg.

PK president Ted Wilson, kes nõukogu koosolekut juhatas, alustas kaks tundi väldanud koosolekut protsessi selgitamise, andmete kogumise ja aruteluga koguduse juhatuse ettepanekute üle. „Koguduse töötajate meeskond on töötanud väsimatult,“ sõnas Wilson. „Me oleme hoolikalt kõik üle vaadanud, eriti need asjaolud, mis on seotud töökoosoleku korraldamisega.“

Wilson lisas, et soovitusi esitasid erinevad rühmad, kaasa arvatud 13 divisjoni esindajad ja terviseasjatundjad, Adventist Risk Management ja teised adventkoguduse juhid. „See ettepanek ei tule PK juhtide poolt,“ ütles ta. „See ettepanek on tulnud erinevatest allikatest ja nõuandjatelt.“

Wilson tutvustas inimesi, kes jagasid nõukogule taustainfot, ning selgitas pandeemiaga kaasnevaid keerukusi töökoosoleku korraldamisel.

Üleilmse adventkoguduse terviseosakonna juht Peter Landless jagas infot COVID-19 värskeima statistika kohta, samuti muremõtteid seoses nii suure koosoleku korraldamisega. Võttes arvesse kasvavaid nakatumisnäitjaid ja uut, agressiivsemat ja nakkavamat viirustüve, sõnas Landless, et terviseosakond soovitab PK töökoosoleku edasilükkamist.

„Me oleme konsulteerinud rahvusvaheliste ekspertidega ja pidanud aru meie vajaduste ja muremõtete osas. PK terviseosakond usub, et praegusel raskel ajal on ettevaatuse ja praktilise majapidamise huvides vaja töökoosolek edasi lükata. Teeme selle ettepaneku põhjusel, et me ei näe muid võimalusi.“

PK töökoosoleku juht Sheri Clemmer rääkis raskustest, millega tuleb arvestada nii suure koosoleku korraldamisel, kus osaleb saadikuid kogu maailmast. Ta mainis raskusi viisa saamisel ja karantiininõudeid, eriti nende puhul, kes kasutavad avalikku transporti või reisikeskuseid. Ta selgitas ka viirusega seotud standardeid, mille nõudeid suure koosoleku puhul peaks täitma.  

Üleilmse adventkoguduse peasekretär G. T. Ng andis infot divisjonide juhtidelt kogutud andmete kohta selles osas, kui palju delegaate 2021. aasta maikuus kohale tuleks. Divisjonide delegaadid pidasid takistuseks reisikeelde, karantiinipiiranguid ja USA viisa saamisega seotud takistusi. Peakonverentsi praegune põhikiri ei luba PK töökoosoleku elektroonilist korraldamist.

Võttes arvesse kõiki esitlusi ja arutelusid ning soovitusi lükata töökoosolek 2022. aasta juunisse, pandi ettepanek elektroonilisele hääletusele. Ettepanek võeti vastu häältega 185:9.

Pärast hääletamist võttis Landless arutelu kokku tõsise remargiga: „Me oleme sellesse seisu jõudnud mitte sellepärast, et me tahaksime siin olla, vaid kuna me peame nii otsustama.“

Algupärane artikkel ilmus Adventist Review kodulehel. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat