Pangem vastu kurjale

Avaldatud 1.5.2013, autor Eret Tasang, allikas Meie Aeg

Kevad on täies hoos. Pikki kuid paksu lumevaiba all maganud taimed on oma nina välja pistnud ja naudivad sooja tuult. Kogu loodus ärkab unest ja rohelus vallutab maa. Kevadiselt ere päike sulatab ka sodi ja prahi lume alt välja. Näeme, et kohad, mis tundusid ilusad ja puhtad, on nüüd täis kõiksugu rämpsu. 

Sarnaselt päikesega näitab Jumal meile meie hinges olevaid musti poriloike. Nii mugav on mõelda, et meil on aega veel, aega ennast muuta ja Jumala Sõna järgi elama hakata. Kuni ühel hetkel seda aega enam ei ole. Saatanal on oma plaanid nii iga üksiku inimesega kui riikidega. Tal on hea meel, kui inimesed koonduvad tema musta lipu alla. 

Õnneks on ka Jumalal meiega plaan, me ei pea üksi kurjaga võitlema. Meid on üles kutsutud palvetama oma riigi juhtide eest, et nad võtaksid vastu õigeid otsuseid. Meil on õigus hääletada inimese poolt, kes tundub õige asja eest väljas olevat. Mulle tundub, et kristlased võtavad liiga vähe sõna ja on vait olukordades, kus peaks kindlasti kaasa rääkima. 

Praegu kogub sihtasutus Perekonna ja traditsiooni kaitseks allkirju petitsioonile “Kaitskem üheskoos perekonda!”. Justiitsministeerium valmistab ette nn kooseluseaduse eelnõud, et anda samasoolistele paaridele õiguslik tunnustus perekonnana. Homoliikumise aktivistid soovivad koolidesse ja lasteaedadesse “homoseksuaalse hariduse” programmide sisseviimist, homoseksuaalidele lapsendamise õiguse andmist jne. Me teame, mida selle kohta ütleb Jumala Sõna: „Ära maga meesterahva juures, nagu magatakse naise juures: see on jäledus!“ (3 Ms 18:22) „Põgenege kõlvatuse eest. Teie ihu on teis oleva Püha Vaimu tempel“ (1Kr 6: 18, 19). 

Võime öelda, et aga lõpuaeg ongi selline, pimedus tungib peale. Mõned usuvad tõsimeeli, et peame olema tolerantsed ja sallivad – tähtis olevat vaid see, et inimesed oleksid õnnelikud. Õp 14:12 ütleb: „Mehe meelest on mõnigi tee õige, aga lõpuks on see surmatee.“

Homoperedes elavatel lastel kujuneb vildakas maailmapilt. Nad näevad päevast päeva ebamoraalset eluviisi ja hakkavad seda normaalseks pidama, see on ohtlik emotsionaalne pagas. 

Meil on kohustus teha kõik endastolenev kurja pidurdamiseks. Jumal soovib, et me oleksime innukad hea suhtes. Kes siis veel kui mitte kristlased peaksid siin eeskuju näitama. Kas vaatame pealt, kuidas Saatan tegutseb? Olen kuulnud arvamust, et parem säilitada neutraalsus, võib-olla hakatakse ka meie vastu kunagi allkirju koguma ja see pole meeldiv. Jah, tõenäoliselt hakatakse, aga see ei anna ometi õigust pead liiva alla peita. Edmund Burke on öelnud: „Kurja võiduks on vaja ainult seda, et head inimesed ei tee mitte midagi.“ Kindlasti on olukordi, kus ei ole sobilik oma arvamust avaldada ja mõistlik on jääda äraootavale seisukohale. Igaüks tunnetab selle ise oma südames ära. Kõik, mis ei tule usust, on ju patt. Aga kõik, kes tunnevad, et tahavad toetada sihtasutust Perekonna ja traditsiooni kaitseks, andke oma allkiri ja kui võimalik, ka rahaline panus! Allkirja on võimalik anda kuni 12. maini. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat