Kogudusejuhte kutsuti üles prioriseerima vaimset tervist

Avaldatud 1.4.2015, allikas Adventist Review

Dr Neil Nedley, Weimari tervise- ja hariduskeskuse president, kinnitas kogudusejuhtidele, et nad asetaksid nii oma töös kui isiklikus elus esikohale vaimse tervise.

Nedley pidas ettekandeid üleilmse koguduse peakorteri töötajate 4-päevasel palvenädalal. Ta rõhutas vaimuliku heaolu ning füüsilise, vaimse ja emotsionaalse tervise vastastikust seotust.

Nedley märkis ka seda, et holistiline lähenemine tervisetöös on oluline osa evangeeliumi kuulutamisest. „Meditsiinimisjoni ilu seisneb selles, et see ei paku tervenemist mitte ainult praegu, vaid igavikuks,” sõnas ta.

Peter Landess, üleilmse koguduse tervisetöö juht, sõnas, et me peame üle maailma neile teemadele tähelepanu pöörama ja neist aru saama.

„Vaimse tervise probleemid ei tee inimestel vahet, isegi adventistidel mitte,” ütles Landless Nedley'd kuulajatele tutvustades.

Vaimne tervis on saanud rahvusvaheliseks kõneaineks seoses koolitulistamiste ja 25. märtsil Prantsuse Alpides vastu mäge sõitnud Germanwingsi lennukikatastroofigaga, lennuki pardal oli 150 inimest.

Palvenädala raames käsitles Nedley erinevaid teemasid: emotsioonidega toimetulemine, mõttevigade vältimine, depressioon ja psühholoogiliselt hea elu elamine.

„Sulle ei saa kunagi küllalt sellest, mida sa ei vaja, sest see, mida sa ei vaja, ei paku sulle kunagi rahuldust,” sõnas Nedley.

Kuidas eristada seda, mida sa vajad, sellest, mida sa tahad? Nedley soovitas küsida eneselt: kui kaua ma saan ilma selle asjata elada, enne kui ma suren?

Teine võti enesekontrolliks on „eneseohverdus, ennastohverdav armastus”.

Nedley on sisehaiguste doktor, ta keskendub gastroenteroloogiale, vaimsele tervisele ja elustiilimeditsiinile ning raskelt diagnoositavatele patsientidele. Ta on kirjutaud raamatud “Depression: The Way Out” (2001) ja “The Lost Art of Thinking" (2010) ning pannud aluse programmile nimega Nedley Depression Recovery Program.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat