Paapua Uus-Guinea endine jõugujuht kutsus pärast ristimist jõuguliikmeid rahule

Avaldatud 19.5.2015, allikas Adventist Review

Vastristitud seitsmenda päeva adventist, endine tänavajõugu juht, on kasutanud oma mõju, et lepitada kohalikke jõuke ja kogukonnajuhte Paapua Uus-Guineas.

Aastaid on gängsterid kontrollinud 50 000 elanikuga Popondettat, Paapua Uus-Guinea põhjapoolset linna. Jõukude vaenulikkus on tipnenud paljudel kordadel vägivaldsete kokkupõrgete ja pikaajalise vaenu õhutamisega

Sam Oivo, endine jõugujuht, õppis tundma Jeesust ning ristiti evangeelse seminari tulemusena, mis peeti linnas möödunud aastal. Ta otsustas, et soovib oma tehtud pahateod heastada ja anda teistele jõuguliikmetele võimaluse nautida paremat elu.

„Popondetta ja Bangoho adventkoguduste abiga kogus Oivo 50 jõuguliiget, enamasti noored mehed, lepitustseremooniale enda vana piirkonna tänavatele,” teatas piirkonna kogudus esmaspäeval.

Iga jõudu esindajad palusid avalikult vabandust, et on aastaid hädasid põhjustanud nii üksteisele kui enda peredele ja kogukondadele. Nad lubasid juurutada uusi ja paremaid suhteid üksteisega ning teadvustasid, et nende alkoholitarvitamine on viinud kestvate pingeteni.

Kogukonnajuhid ja elanikud õnnitlesid noori mehi nende otsuse puhul ning julgustasid neid üksteist toetama, kui nad jätavad oma riskialti käitumise seljataha.

Oivo kutsus jõugu liikmeid üles võtma vastu Jumala lihtne moodus andestamiseks ja soovitas, et kogudus on hea koht, kus rohkem õppida.

Ta tänas Popondetta ja Bangoho adventkoguduste naisi, et nad rahusobitamise päeval valmistasid ja jagasid toitu.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat