Ida-Timoris avatakse esimene adventkoguduse kool

Avaldatud 27.9.2015, allikas Adventist Review

On lapsi, kelle jaoks kooliaasta algus on kardetud ja see tähendab suvega hüvastijätmist, ent Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse kooli avamist Ida-Timoris ei jõuta ära oodata.

Möödunud hingamispäeva, kvartali 13. hingamispäeva misjoniannetus läheb osaliselt Ida-Timori kooli töö tarbeks. Kooli oodatakse lapsi nii lasteaiarühma kui õpilasi õppima inglise keelt teise keelena. Lasteaeda ja esimesse klassi on registreeritud 32 last. Kooli õppekeel on inglise keel nig seetõttu õpetatakse lastele alguses inglise keelt.

Timori-Leste adventkoguduse rahvusvaheline kool, mis asub Ida-Timori pealinnas Dilis, on seni töötanud vahetustega, nii et kõik õpilased mahuksid klassiruumidesse ära ja ühtegi last ei peaks ära saatma.

Kohalikud kogudusejuhid sõnasid, et huvi lasteaed-kooli vastu tuleneb sellest, et kogudus on püüdnud ehitada kogukonnaga suhteid nii, et täidetakse kogukonna praktilisi vajadusi. Filipiinlastest misjonärid Janette ja Manuel Lonoza saabusid Ida-Timorisse juuni lõpus ning hakkasid otsima võimalusi, kuidas kogukonna lastega sõbruneda. Juulis kutsuti lapsi mänguaegadel kogudusse. Ettevõtmises osalesid noored, kes on misjonivabatahtlikud One Year in Mission algatuse egiidi all.

Kooli töötajad külastasid ka võimalike tulevaste õpilaste kodusid ning koguduseliikmed levitasid kooliuudiseid oma tutvusringkonnas.

„Koguduseliikmed on sellise adventkooli pärast palvetanud juba aastaid,” seisab divisjoni avalduses. „26. septembri annetused muudavad need plaanid loodetavasti reaalsuseks.”

Kool loodab järgmisel aastal ehitada juurdeehituse ning võtta vastu õpilasi ka vanematesse klassidesse.

Möödunud hingamispäeval kogutud annetustest osa läheb teiste projektide tarvis Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani divisjonis: medõdede kool Bangladeshis ja kogudusemaja ehitamine Sri Lankal. Annetada saab kohalikus koguduses või Adventmisjoni veebilehel.

Ida-Timor, mis on tuntud ka Timoer-Leste nime all, on endine Portugali koloonia, mis saavutas iseseisvuse 2002. aastal, varem oldi Indoneesia koosseisus. Kogudus alustas selles piirkonnas tööd 1970ndatel ning esimene ja seni ainus kirik avati 1992. aastal. 2009. aastal organiseeriti piirkonnas misjonipõld, praegu kuulub piirkonda üks kogudus, kolm kogudusegruppi ja üle 500 koguduseliikme. Piirkonnas elab umbes 1,2 miljonit inimest. Ida-Timori peamine usk on katoliiklus – see on üks vaid kahest kristlikust riigist (teine on Filipiinid) Lõuna-Aasia ja Vaikse ookeani divisjonis.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat