USA koolitulistamises sai surma ka üks adventist

Avaldatud 4.10.2015, allikas Adventist Review

Neljapäeval Ameerika Ühendriikides Oregonis toimunud koolitulistamises sai surma ka üks seitsmenda päeva adventist. 44aastane Sarena More oli Grants Passi koguduse liige ning Upqua rahvaülikooli üliõpilane.

„Oleme kogudusega šokis ja palvetame palju, samas mõtleme, kuidas aidata ja trööstida Sarena kahte täiskasvanud poega,” ütles koguduse pastor Christian Martin.

26aastane tulistaja Christopher Harper Mercer tegi pärast tapatööd enesetapu. Tulistaja motiivid on ebaselged, ent mitu tunnistajat on meediaväljaannetele öelnud, et ta avas klassis tule, käskis inimestel põrandale heita ning seejärel püsti tõusta ning öelda, mis usku nad tunnistavad.

„Kui inimene ütles, et ta on kristlane, siis ta tulistas seda inimest uuesti,” ütles Janet Willis, kelle 18aastane tütar Ana Boylan sai lasu selga. Boylan jäi ellu tänu sellele, et jäi põrandale lamama ja teeskles surnut.

1971. aastal sündinud Moore otsustas oma südame Jeesusele anda 2005. aastal toimunud evangeelse seminari järel.

Kui Moore oli sihtmärgiks sellepärast, et ta oli kristlane, siis pastori sõnul „näitas ta oma usku viisil, milleks vähesed on võimelised”.

Adventkoguduse juhid avaldasid tulistamise ohvrite perekondadele ja lähedastele kaastunnet ning palusid koguduseliikmetel nende pärast palvetada.

Adventkoguduse juht Ted Wilson sõnas, et tema süda on selle vägivaldse teo ohvrite pärast murtud. „Ühinege minuga palves perekondade ja sõprade pärast, kes on kaotanud oma lähedase nende usu tõttu, ja kõigi pärast, kes selles tragöödias kannatavad,” kirjutas Wilson oma Facebooki-seinal.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat