Väikegrupid on evangelismis fookuses

Avaldatud 5.10.2006, allikas Adventist News Network

Massevangelismi päevad ei ole möödas, ütlevad Seitsmenda Päeva Adventkiriku eksperdid, kuid inimeste Kristuse juurde toomisel on hetkel tähtsaimaks vahendiks väikesed Piibliuurimise grupid, räägiti kirikujuhtidele 1. oktoobril toimunud kiriku Evangelismi ja Tunnistuse Nõukogu koosolekul.

Nõukogu rajati 2000. aastal hoidmaks kiriku tähelepanu oma peamisel eesmärgil ehk evangeeliumi kuulutamisel. Piirkondlikud kirikujuhid kinnitasid, et väikegrupid on peamiseks viisiks evangeeliumi levitamisel.

„Karjane ei saa toota uusi lambaid. Ainult lambad saavad tuua elule uusi lambaid,” teatas Euro-Aasia divisjoni president pastor Artur Stele. „Pastorite ülesanne on muutunud. Nüüd on nende ülesanne õpetada välja koguduse liikmeid ja väikegrupi juhte,” lisas ta.

„Ma usun, et väikegruppides saab koguduse uskumusi edasi anda kõige sügavamal inimsuhte tasandil. Väikegrupp on kõige parem viis muutmaks uskumused tegudeks niing inimelude mõjutamiseks,” ütles ka ülemaailmse adventkiriku asepresident Lowell Cooper.

Väikegruppide läbi koguduste rajamise tulemused on olnud märkimisväärsed: viimase kuue aasta jooksul on adventkogudus kogenud igal aastal keskmiselt 16,5%-st kasvu, mis tähendab, et sellel perioodil on kogudusega liitunud 327 623 inimest. Lisaks sellele on kogudusest lahkumine langenud 80-lt protsendilt 17-le protsendile.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat