Maailmakirik: 2015. aasta peakonverentsi istungi paigaks valiti San Antonio Texases USAs

Avaldatud 13.10.2006, allikas Adventist News Network

Maailma üks suuremaid religioosseid kokkutulekuid, Seitsmenda Päeva Adventistide 60. peakoosolek toimub USA Texase osariigis San Antonio linnas 2015. aasta juulis kestusega 11 päeva, otsustasid 10. oktoobril 15miljonilise liikmesarvuga koguduse liidrid.

2005. aastal peeti peakonverents Missouri osariigis St Louisi linnas ja 2010. aasta istung tuleb Georgia osariigis Atlantas.

"Me oleme elevil, et selline soe ja sõbralik linn, nagu seda on San Antonio, tervitab 2015. aalstal ülemaailmset adventistide peret,” ütles adventkiriku meediadirektor John T. J. Banks. “Adventistid on alati proovinud olla külalislahked ja heanaaberlikud ning me tahame seda andi San Antonio elanikega jagada.”

Rahvuste paraad, milles adventistid marsivad oma rahvariietes ja kannavad oma maa lippe, on alati olnud ürituse meeldejäävamaid momente.

Seitsmenda Päeva Adventistide San Antonio Scenic Hills’i koguduse pastori Don Bakeri arvates leiavad külalised paljugi, mida selles ajaloolises linnas nautida. "Ma arvan, et see on imeline nii linnaelanike kui külaliste jaoks," ütles Ühendriikide kirdeosa koguduse tööline ja emeriitpastor Baker. “Tuhanded ja tuhanded inimesed tulevad siia. See on puhas ja lõbus linn ning inimestel on võimalus selle ürituse käigus näha asju, mida nad eales varem pole näinud.”

Bakeri sõnul on San Antonio piirkonnas 16 adventistide kirikut, kuhu kuulub kokku umbes 6000 inimest.

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduses, mis sündis 19. sajandil Ameerika Ühendriikides, on 15 miljonit ristitud liiget üle maailma 203 riigis. Igal nädalal käib adventkirikutes kokku umbes 25 miljonit inimest.

Fotol: San Antonio "Alamodome," 70 000kohaline kuppelstaadion võõrustab Seitsmenda Päeva Adventistide Peakonverentsi 2015. aastal.

Mark A. Kellner
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat