Endine vang jagab sotsiaalmeedia kaudu evangeeliumi miljonite inimestega

Avaldatud 4.10.2017, allikas Adventist Mission

38-aastane poola mees sai adventistiks, kui luges California vanglas teost „Suur võitlus“. Nüüd juhib ta läbi sotsiaalmeedia sadu inimesi Jeesuse juurde.

Greg Sereda, kes elab Kagu-Poola linnas Mielecis, kasutas eelmisel kuul teenuseid nagu YouTube, Facebook, Twitter, Instagram ja Snapchat, et jõuda veerandmiljoni inimeseni piiblipõhiste sõnumitega lootusest.

„Ma hakkasin sellega tegelema, kui mind vabastati vanglast ning deporteeriti Poola,“ ütles Sereda Adventist Mission ajakirjale. „Ma ei rääkinud väga hästi poola keelt ning ma otsisin viise, kuidas jagada oma usku.“

Sereda ingliskeelseid videosid ja meeme on vaadatud kahe aasta jooksul rohkem kui 14 miljoni inimese poolt üle maailma. See on üllatanud kohalikke kogudusejuhte, nagu näiteks Poola adventkoguduse noortejuhti Marek Micyki.

„Ta jõuab rohkemate inimesteni, kui kõik pastorid Poolas kokku,“ ütles Micyk. „Ma olen hämmingus! Au Jumalale!“

Poolas, kus elab 38,5 miljonit inimest, on umbes 6600 koguduse liiget.

Sereda sündis Poolas ja immigreerus USA osariiki Californiasse koos oma katoliku-usku vanematega ning kolme õega, kui ta oli kolmeaastane. Kui ta oli teismeline, hakkas ta narkootikume kasutama ja seejärel neid ka müüma. Kõik see muutus, kui ta arreteeriti narkootikumide müümise ning relva omamise eest. Oodates kohtuistungit, leidis 23-aastane Sereda vangla raamatukogust Ellen G.White teose „Suure võitlus“ ning luges selle kaanest kaaneni läbi.

„Ma teadsin, et see on tõde,“ ütles ta.

See raamat rääkis ka adventistidest ning Sereda otsustas uurida sellest rohkem.

Ta mõisteti üheksaks aastaks vangi, kuid ta leidis mitmeid adventistidest kaasvange ning ta ristiti. Teda inspireeris eriti Amazing Factsi (kristliku meedia programmi, tlk) juhataja Gary Gibbsi videoseeria „Kütkestav tunnistamine“ („Winsome Witnessing“) ning ta hakkas vanglas andma üks-ühele piiblitunde ning jagama teost „Suur võitlus“ ja teisi raamatuid.

Tunnistamine vanglas

Sereda rääkis, kuidas ta rõõmustas nähes südameid muutumas läbi tema tunnistamise.Ta jutustas Mehhiko kaasvangist nimega Carlos, kes viskas oma uue koopia teosest „Suur võitlus“ kapi põhja. Carlos külastas rohkem teise koguduse teenistusi. „Kuid umbes kaks aastat hiljem ütles Carlos, et ta ei tunne ennast hästi,“ rääkis Sereda. „Midagi oli viltu selles kirikus, kus ta oli. Niisiis ta jätkas tõe otsinguid ning leidis teose „Suur võitlus“ kuskilt oma kapi pimedast nurgast ja hakkas seda lugema.“

Ühel päeval Carlos peatas Sereda, et jätta temaga hüvasti, kuna ta oli tagasi koju minemas. Carlos ütles, et ta on veendunud, et teos „Suur võitlus“ on tõde ning lubas hakkata teenima Jumalat Seitsmenda Päeva Adventkoguduses.

Sereda lasti aga vabaks 2010. aastal ning ta saadeti otsekohe tagasi Poola tema tõsiste kuritegude pärast, kuna ta ei olnud USA kodanik. Sereda ei rääkinud aga peaaegu üldse poola keelt ning tal polnud kuskil elada.

Kuid Sereda ütles, et Jumal sekkus sel hetkel. Tema isa, kes polnud kordagi Poolat külastanud  viimase 20 aasta jooksul, oli just siis parasjagu Poolas tööasju ajamas, kui ta poeg Poola saadeti.

„Ta võttis mu Warsawi lennujaamast peale,“ ütles Sereda. „Mu isa ostis mulle korteri selle rahaga, mis ta oma tööst teenis ning jättis mulle ka natuke raha.“

Sereda hakkas õpetama inglise keelt ning tegi hobina YouTube videoid.. Aga ta kirg oli misjonitöö vastu ning ta tahtis olla tunnistuseks.

„Ma tahtsin jagada oma usku - jätkata seda, mida ma tegin vanglas,“ ütles ta. „Seda oli aga raske teha poola keeles. Nii ma siis hakkasin tegelema sotsiaalmeediaga.“

Muudetud elud

Inimesed kirjutavad Seredale regulaarselt, kuidas nad imetlevad seda, kuidas Jumal on muutnud nende elu läbi Sereda sotsiaalmeedia pingutuste.

„Inimesed on mulle öenud, et nad on kahetsenud oma homoseksuaalset elustiili, või et nad kunagi olid ateistid, kuid nüüd usuvad Jumalat, või et nad nüüd peavad hingamispäeva,“ ütles Sereda. „Ja niimoodi kirjutatakse mulle igal nädalal. Minu Facebooki postkast on täis selliseid sõnumeid.“ Kuid siiski pole ta kindel, kui palju inimesi on ristitud tema tunnistamise tõttu. „Ma ei pea arvet selle kohta,“ ütles ta. „Ma saan seda teada, kui ma olen taevas.“

Tulevikule vaadates loodab Sereda leida uusi viise, kuidas jagada piiblitõdesid sotsiaalmeedias. Ta annab soovitusi Mark Foxile, kes on adventistist evangelist Texases, kuidas laiendada oma kohalolu sotsiaalmeedias. Kui Sereda liitus temaga, oli Foxi kanal aastane ning sellel oli umbes 100 tellijat. Aasta hiljem on sellel peaaegu 10 000 tellijat ning vaatajaid 198 riigist. Selle kanali kõige populaarsemat videot on vaadatud ligi 265 000 korda.

 „Nüüd me jõuame sotsiaalmeedia evangelismi kaudu rohkemate inimesteni, kui ma üldse kunagi 35 aasta jooksul kõneledes olen jõudnud,“ ütles Fox. Fox ütleb, et see on vastus tema palvetele. „Mul pole kahtlust, et Jumal vastas minu tulistele palvetele ning aitas mul leida kontakti Greg Seredaga,“ ütles Fox. „Greg Sereda on kannatlikult, järjepidevalt ja väga edukalt aidanud mul üles ehitada meie YouTube kanalit.“

Kui Seredalt küsiti, mis on peamine nipp, kuidas evangeeliumi sotsiaalmeedias jagada, vastas ta, et kõige olulisem on palve. „Palvetage suurelt,“ ütleb ta. „Jumalal on võimalik teha palju rohkem kui me palume või arvame.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat