Ilmus raamat “Naatsaret 2002”

Avaldatud 22.12.2017, autor Helis Rosin

Detsembris ilmus Pärnu adventkoguduse liikmete Galina ja Valdek Lõhmuse sulest raamat “Naatsaret 2002”, kus nad tutvustavad Iisraeli traditsioone, kombeid ning pajatavad oma mälestusi ajast, mil nad veetsid aasta vabatahtlikena Naatsaretis.

Galina Lõhmus tõdes, et tema jaoks on see juba neljas trükist tulnud raamatuke. “Minu jaoks on kirjutamine pikk protsess, ükski asi ei tule ruttu. Raamatu kirjutamisel olid abiks teatud päevikud ja materjalid, mis hiljem raamatuks küpsesid,” selgitas ta tagamaid.

Raamatu kirjutamine koos abikaasaga läks sujuvalt. “Esmalt kirjutasin oma osa valmis ja siis vaatasime, kuhu Valdeku tekstid kõige paremini sobituvad. Ta lisas seda, mis tal meeles ja hinge peal oli,” kirjeldas Galina Lõhmus raamatu sisulist valmimist. “Palju asju jäi ka raamatust välja,” tõdes Valdek Lõhmus, samas kõiki seikasid ei peagi alati kirja panema.

Galina tõdes, et tal on veel mitmeid mõtteid, millest edaspidi kirjutada, kui elupäevi kingitakse. “Näiteks meie Saksamaal elatud perioodist ei plaaninud ma esialgu midagi kirjutada, ent nüüd vaikselt ikkagi tegelen sellega.” Samuti on Galinal juba viimased aastakümned lihvimisel mälestused ja tagasivaade Valdeku tööperioodile pastorina, seda raamatut on plaanis üksikud eksemplarid trükkida. “Kui materjal on ainult arvutis ja seda raamatu kujul ei ole, siis Valdeku jaoks pole seda olemas,” põhjendas Galina.

Raamatu “Naatsaret 2002” kujundas Kalju Johanson. Tiraaž on 200 eksemplari ja raamatuid on võimalik osta raamatu autorite tütarde Virve Toomi ja Hele Kulbi kaudu.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat