Mehhikos Chiapases jagati ühe päevaga üle miljoni misjoniraamatu

Avaldatud 10.5.2021, allikas Adventist Review

17. aprillil jagati Mehhiko linnas Chiapases üle 1,1 miljoni eksemplari evangelist Mark Finley raamatut „Kindlustundega tulevikku“ (Hope for Troubled Times). Evangelismialgatusega lõi kaasa tuhandeid seitsmenda päeva adventistide, kes jagasid raamatut oma kogukonnas.

Raamatu vahele oli lisatud info adventkoguduste kohta kogu riigis ja eriline kutse juunis toimuvale evangeelsele seminarile.

Alates hommikutundidest kuni õhtuni käisid koguduseliikmed üksikult ja organiseeritud gruppidena tänavatel, külastasid kodusid ja haiglaid, sõitsid mägistesse piirkondadesse ning jagasid raamatud ka avalikes kohtades.

Paljud leidsid raamatute jagamiseks linnades loomingulisi viise.

Rajaleidjad David ja Emmanuel otsustasid püstitada raamatustendi ühe kaubanduskeskuse sissekäigu lähedusse ning nad jagasid tasuta raamatuid poe klientidele. Poe juht Delfino Ruiz oli sellest tegevusest liigutatud, kuna vaid nädala eest oli ta mõelnud, et sooviks minna mõnda kristlikku kogudusse, kui sellesama raamatuga astus tema juurde rühm seitsmenda päeva adventiste. „Just seda ma otsisingi ja see tuli ise minu juurde minu töökohas,“ sõnas Ruiz.

Ühes mägises piirkonnas jagasid adventkoguduse naised raamatut koos kohaliku värskendava joogiga, mis oli valmistatud kakaost.

Juan de Grijalvas, maapiirkonnas, kus on suur adventistide osakaal, jagasid lapsed ja noored vett ja toitu ning andsid sellega kaasa ka raamatu. Paljud autojuhid pidid sel päeval kasutama just selle piirkonna maanteed, kuna suur maantee oli õnnetuse tõttu suletud.

Paljud mootorratturid ehtisid oma ratta õhupallide ja lootusesõnumiga ning jagasid raamatuid tänavatel.

Ignacio Navarro, adventkoguduse juht Chiapases, ütles, et tunneb rõõmu, et sel päeval jagati lootusesõnumit rohkem kui miljoni inimesega. „See oli imeline päev – näha meie tervet kogudust, lapsi, noori, mehi ja naisi, kes kõiki ettevaatusabinõusid kasutusele võttes jagasid lootusesõnumit Chiapase kõigis nurkades.“
Sama päeva õhtul oli koguduse Facebooki-lehel ja YouTube’i kanalil otseülekanne, kus jagati tunnistusi. Rääkis ka koguduse kirjastusjuht Almir Marroni, kes õnnitles koguduseliikmeid nende pühendunud töö eest lootuse jagamisel. „Chiapase unioon on üks unioone meie koguduses, kus jagatakse kõige rohkem raamatuid maailmas,“ sõnas ta.

Mitu kuud enne raamatute jagamise päeva levitas kogudus oma ühismeediakanalites raamatus sisalduvaid sõnumeid, jagades tsitaate, tehes raadiosaateid ja kuvades raamatu sõnumit avalikelt ekraanidelt. Raamatute jagamist korraldas Rogelio Morales, kes ütles, et ka teised Mehhiko unioonid jagasid sel päeval raamatuid, kuid „40% kogu riigis jagatud raamatutest jagati Chiapase unioonis“.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat