Ilmunud on uus piibliõppematerjal

Avaldatud 2.1.2018

Jõulude ajal tuli trükikojast uus eestikeelne piibliõppematerjal pealkirjaga “Pea Jeesusega sammu”. Tegemist on õppetükiga, mis on välja antud Peakonverentsi hingamispäevakooli ja isikliku teenistuse osakonna poolt ja mis on ennekõike mõeldud neile, kes alles tutvuvad Piibli ja adventkoguduse õpetusega. Materjal on oma vormilt sarnane täiskasvanute hingamispäevakooli õppetükiga, sealgi on igaks päevaks leheküljepikkune lugemismaterjal ja hulgaliselt küsimusi, millele Piibli abil vastata. “Pea Jeesusega sammu” koosneb neljast õppetükist, kattes nii terve aasta. Ideaalis võiksid kristluse vastu huvi tundvad inimesed pärast aastapikkust õppimist ja materjali läbimist edasi minna tavapärasesse hingamispäevakooli klassi.

“Meil ei ole varem sellist õppetükki eesti keeles olnud,” kommenteerib uut materjali liidu hingamispäevakooli osakonna juht Mervi Kalmus, “ja mul on südamest hea meel, et meil on nüüd võimalik see õppetükk inimesteni tuua. Olen pidanud piiblitunnis palju kordi tõdema, et meie tavapärased täiskasvanute õppetükid käsitlevad mõnd teemat nii sügavalt, et kogudusele lähenejail on raske kogenud koguduseliikmetega samas tempos püsida ja õpitavat mõista. Nüüd on võimalik selle materjali abil juhtida inimesi Piibli ja adventkoguduse põhiõpetuste juurde. Olen kõik neli õppetükki hoolega läbi töötanud ja mulle meeldib see lihtne ja eluline viis, kuidas neis olulisi teemasid käsitletakse. Kaks esimest õppetükki räägivad suhtest Jumalaga, mida see üldse tähendab ja mil viisil praktilist elu mõjutab. Siis käiakse läbi adventkoguduse eritõed ja neljas õppetükk räägib misjonikäsust ja sellest, kuidas igaüht meist on kutsutud evangeeliumisõnumit jagama ja oma eluga teistele valgust näitama. Õppetükkide temaatiline järgnevus on minu meelest väga loogiline − see on tee jüngriks saamisest jüngrite tegemiseni.” Mervi kutsub üles kõiki koguduseliikmeid − alates pastorist ja hingamispäevakooli osakonna juhist − mõtlema selle peale, kuidas uut õppetükimaterjali oma koguduses kõige paremini kasutada. “Ma arvan, et see õppetükk sobib hästi koguduse külaliste õppetükitundi, samuti ristimisklassi või noortetundi. Ja lõppeks soovitan selle materjali endale muretseda lihtsalt sellepärast, et olla igal hetkel valmis individuaalse piiblitunni pidamiseks. On väga oluline, et meie koguduseliikmetel oleks teadmist, kuidas mingeid olulisi Piibli teemasid usukaugetele inimestele lahti seletada, ja valmidust seda teha. Mida enam aeg lõpu poole läheb, seda selgem ja mõjukam peab olema meie tunnistus.”

Detsembri lõpus ilmus trükist neljast õppetükist kaks, st esimese ja teise kvartali õppetükk. Kolmanda ja neljanda kvartali õppetükk läheb lähiajal trükki. “Pea Jeesusega sammu” materjali on võimalik saada samamoodi nagu kõiki muid koguduse trükiseid, saates oma tellimuse aadressile books@advent.ee või astudes sisse Liidu kontorisse Tallinnas. Ühe kvartali õppetüki hind on 3 eurot.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat