EV100 – hakkame sättima!

Avaldatud 24.2.2018, autor Vallo Põldaru

Täna on kogu Eestimaa piduehtes. Lisaks Eestimaale lehvivad sini-must-valged kindlasti mujalgi maailmas. Olen huviga jälginud kõike seda sagimist ja ettevalmistusi ning eestlasena on minulgi isamaaline tunne põues. Sellest suurem tunne tekib ainult Tallinna lauluväljakul lipu lehvitamise saatel õlg õla kõrval Eesti klassikat kogu häälel lauldes.

Meie vaba riigi ajalugu on nagu Pauluse kirjakoht raamatus roomlastele. „Olge rõõmsad lootuses, vastupidavad viletsuses, püsivad palves!“ (Rm 12:12) Eestlased on olnud läbi aegade rõõmsad lootuses, vastupidavad viletsuses ja püsivad palves. Seda lihtsat soovi soovin täna ka kõigile kaasmaalastele.

Eesti Vabariigi 100 juubeliaasta on oma rahva teadvusesse jõudnud juba ammu. Pea iga päev on mulle silma jäänud loosung mõnel reklaamtahvlil – „Hakkame sättima!“ Müts maha EV100 turundajate ees, kes on igale eestlasele selle sõnumiga südamesse pugenud ning aidanud kaasa, et suurendada ootusärevust 24.veebruari ees.

Ja eriline päev see ongi. Siiski pean tunnistama, et ootusärevus juubeliaasta ees on mind mõtlikuks teinud. Minu mõtted jalutavad Vabariigi aastapäevaks sättimise juurest veel kaugemale. See on minu elu kaua oodatud päev, kohtumine kõige kõrgema riigipeaga. See on iga kristlase ettevalmistuse lõpp-punkt – Jeesuse tagasitulek. Nii suur ja eriline rõõmupäev teeb mind korraga murelikuks ja mõtlikuks. Mida tähendab minu jaoks kristlasena „hakkame sättima“? Kas mina olen oma elu sättinud nii, et ma oleksin valmis selleks suurejooneliseks päevaks? Kas ma olen täitnud oma ülesannet siin maailmas, kasutades iga võimalikku meetodit, et minu sõbrad seda päeva samamoodi ootaksid ja oleksid sellest kuulnud nagu mina?

See kristlaste jaoks nii ootusrikas päev ei ole kindla kuupäevaga, kuid sama kindla turundusstrateegiaga. Jeesus on jätnud meile ülesande: „Minge ja tehke jüngriteks kõik rahvad.“ (Mt 28:19) See on meie elu suurim eesõigus ja eesmärk, mida meie topeltkodakondsus meile võimaldab. Me saame rõõmu tunda, esindada ja reklaamida mõlema riigi vabadust, üksmeelsust, väärtusi ja olemust.

Loodan, et ka sina ootad ja valmistud selleks tulevaseks rõõmupäevaks. Oled hakanud sättima ning aitad ka teistel ennast valmis panna.

Soovin sulle ilusat Vabariigi aastapäeva!

Vallo Põldaru
Eesti Liidu kommunikatsioonitöö juht

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat