Toimus ungarlastest adventistide aegade suurim kogunemine

Avaldatud 26.8.2007

Aegade suurim ungari keelt kõnelevate seitsmenda päeva adventistide maailma kongress toimus 14.-19. augustil. Nädala jooksul osales kohalike ekspertide ja divisjoni ametnike läbiviidud workshopides umbes 800 osavõtjat.

Töörühmad käsitlesid lastetööd (Anne-May Wollan), evangelismi (Janos Kovacs-Biro), tervist (Paul R Clee), pereelu ja noortetööd (Paul Tompkins) ning hingamispäevakooli (Michael Hamilton). Dr Daniel Duda, Trans-Euroopa Divisjoni (TED), oli ürituse raames toimunud evangeelsete koosolekute peakõneleja.

Hingamispäeval osales üritustel umbes 2500 osavõtjat. TED-i president dr Bertil Wiklander rääkis kiriku missiooni täitmisest ning ülemaailmse Adventkiriku asepresident Gerry Karst peatud õndsakskiitmistel. Aset leidnud kontserdil esinesid 13 erinevat kollektiivi, kelle seas oli näiteks ka Gabori Mustlaste koor.

Pühapäeval toimus konverents, kus käsitleti kolme teemat: adventistlik identiteet, adventistlikud prohvetikuulutused tänapäeval ning adventmissioon ja selle väljakutsed. Kõnelejana astusid üles dr Radica Antic Newbold Kolledzist ning teised akadeemikud kohalikust adventkiriku seminarist.

Gerry Karst kommenteeris: „Ma olin üllatunud nii suure osavõtu üle, et ungarlased kogunesid kümnest erinevast riigist üle terve maailma. Mulle jättis sügava mulje ettekannete sügav vaimulik toon ja rõhuasetus misjonile. Muusika oli imeline ja hõlmas kogu programmi jooksul nii paljusid noori.“

„Meie ajaloos ei ole kunagi olnud nii palju ungarlastest adventiste koos,“ ütles Ungari kiriku president dr Andras Szilvasi. „Me oleme rõõmsad et me võime tähistada oma adventistlikku ühtsust vaatamata mitmetele erinevustele.“

Adventist News Review
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat