Adventistid ja presbüterlased kinnitasid ühiseid uskumusi

Avaldatud 9.9.2007, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventkiriku delegaadid kohtusid 22.-24. augustil USA-s sealse Presbüterliku kiriku juhtidega, et koos kinnitada ühiste põhimõtete olemasolu ning astuda vastu stereotüüpidele.
Nimetatud koosolek oli teine selline kahe konfessiooni vahel. Esimene kohtumine leidis asset möödunud aasta novembrikuus, mil presbüterliku kiriku juhid külastasid adventkiriku keskust Silver Springis.

Seekordsel kohtumisel arutati mõlema kiriku arusaamisi käsust ning evangeeliumist, viidates nii ühele adventkiriku rajajatest, Ellen G White´le kui ka ühele presbüterliku kiriku teoloogia kujundajale John Calvinile.

”Adventkirikul on vastutus eemaldada need väärarusaamad, mis teistel kirikutel meie suhtes võivad olla ja selline kohtumine avab selleks hea võimaluse,” ütles Angel Rodriguez, adventkiriku Piibliuuringute Instituudi direktor.

Mõlema poole delegaadid kinnitasid Pühakirja autoriteeti ning nõustusid, et Jumala seadus peaks juhtima kristlikku elu. Nad rõhutasid ühiselt ka individuaalset otsustamist usulistes küsimustes.

Rodrigueze sõnul on tegemist „vaid vestlusvormiga” ning seeläbi ei püüelda doktriinide ühtlustamise poole. „Mõlemalt poolelt oli näha vestluspartneri fundamentaalsete erinevuste mõista tahtmist.”
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat