Kevadpidustuste julge idee!

Avaldatud 27.5.2008, autor Andres Ploompuu

Mul on vahel tunne, et räägin Kevadpidustustest (KP) liiga palju. Mõtlen, et äkki on rahvas juba ammu väsinud sellest lõputust pidustuste teemast. Võib-olla on see vaid illusioon (ma loodan siiralt), mis tekib siis, kui sellest kõigest liiga palju mõelda. Ja mõeldud on sellele viimasel ajal tõesti palju. Äkki annate siin andeks, kui sellest veel räägin, veel mõtlen ja edasi heietan. Eks igaühel meist ole oma unistused, eesmärgid ja visioonid. See siin, Kevadpidustused, on meie, KP meeskonna, pöörasena tunduv unistus. Me usume, et meie Jumal on nii vägev, et koos Temaga pole miski võimatu. Noh... tegelikult, kui aus olla... siis meie usk on ikka väga väike, võrreldes tegelike võimalustega. Kuid me õpime. Me kasvame.

Nagu paljud juba teavad, taotleb Kevadpidustuste idee liita meie armast Eestimaist adventkogudust. Me tahame pakkuda võimalust ja keskkonda jagada parimat igas mõttes, kus selleks parimaks on elav ühendus Jeesuse Kristusega. Meie eesmärgiks on kaasata sellesse projekti nii palju inimesi kui võimalik. Erilist rõhku paneme aga järgmisel korral (aprillis 2009) töökodadele, kus tahame pakkuda laia valikut töökodasid (kuni 50), kus esinevad meie omad tuntud koguduse liikmed, külalised väljaspoolt kogudust (näiteks Pereraadiost) ning loomulikult ka välismaalt. Kõik töökodade teemad käsitlevad seda, kuidas on võimalik omi andeid ning huvisid rakendada koguduse, ühiskonna ning seeläbi ka Jumala teenistusse. Selleks on teemad jagatud vastavalt inimeste huvidele ning annetele, nagu näiteks: loomingulised (maalimine, joonistamine, luuletamine, kirjutamine jne), esinejad ja organiseerijad, kõnelejad ja tunnistajad, lapsevanemad, seeniorid, kaasaegne kommunikatsioon, tehnoloogia, tervis ja sport. Selliselt tahame Kevadpidustused muuta omamoodi misjonikooliks, kus üritame leida ja aidata ning julgustada kõiki leidma endale see valdkond, milles just sina tahaksid kaasa lüüa, rohkem aktiivne olla.

Loomulikult on KP-l veel palju muudki huvitavat ees ootamas. Külalisesineja on äärmiselt paeluv isiksus, muusika saab ka olema südant- ning hingesoojendav. Mida meil aga kõige rohkem vaja, et Kevadpidustused hästi õnnestuksid, on Teie osavõtt, kallid lugejad. Ja seda igas mõttes: esinejana, meeskonna liikmena, külalisena. Ning mis veelgi toredam: me usume, et KP näol on tegemist ka suurepärase võimalusega kutsuda sinna ka kõik need sõbrad ja tuttavad, kes head kristlikku muusikat hindavad, kes on kogudusest kaugele jäänud või alles otsivad Jumalat. Selleks puhuks tahame valmis teha hulgaliselt kutseid, mida saate oma sõpradele jagada.
Selleks, et see suurüritus hästi õnnestuks, oleme juba varakult organiseerimisega algust teinud. Just sellel põhjusel toimus ka 20. aprillil Tartus Eesti restoranis pidulik lõunasöök, kus tutvustasime võimalikele sponsoritele programmi, eesmärki ning kontseptsiooni. Nagu te võite mõelda, pole KP odav üritus. Samas aga pole see ka midagi ületamatult kallist. Kui iga koguduseliige näiteks otsustaks toetada seda üritust iga kuu 10 krooniga ning seda järgmise 12 kuu vältel kuni Kevadpidustusteni, siis saaksid kõik KP-ga seotud kulud kaetud ning unistused ellu viidud.

Me kavatseme ka valmis teha Kevadpidustusi tutvustava interneti lehekülje, kus teil oleks võimalik ka jälgida, kuidas ettevalmistused kulgevad ning milles saaksite kaasa aidata või mida oleks vaja toetada. Kõige eelneva põhjal peab ütlema, et meil on endiselt sponsoreid vaja. Ka kõige väiksem toetus on teretulnud. Näiteks kui otsustaksite toetada meid igakuiselt 25 krooniga, siis Kevadpidustusteks on sellest saanud juba 300 kr.
Kahjuks pole meil siin piisavalt ruumi, et kõigist ideedest rääkida. Selleks oleks vaja tervet Meie Aja väljaannet. Aga külastage meid tihedamini uuel advent.ee kodulehel, kuhu riputame kogu Kevadpidustuste idee ning kõik sellega seotud projektid. Lühidalt oleksid järgmiste Kevadpidustuste märksõnad järgmised: uus raamat, töökojad, boksid, laulupere kokkutulek, muusikal, sõnavõtud, videod, koorid, orkester, solistid, külalisesinejad, parem videotehnika, intervjuud, traadita tõlkesüsteem vene keelde, on-line KP advent.ee-s, lastele oma programm, DVD-d, meened, kaks päeva... ja kindlasti jäi midagi veel ütlemata. Igatahes siin, Newboldis juba oodatakse, millal saab Eestisse sõita ja meie armas adventkogudus ning võrratult kaunis Maarjamaa üle vaadata. Noh... ma olen siin ikka kiidelnud ja uhkustanud, kui vahvad te kõik olete :).

Kui soovid Kevadpidustusi toetada: AKEL, SEB 10152001624006
Selgituseks: Kevadpidustused 2009. Kui soovid vabatahtlikuna kaasa lüüa, kirjuta kevad-pidustused@advent.ee

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat