Usuvabaduse eksperdid kutsuvad usugruppe suuremale üksteisemõistmisele

Avaldatud 21.9.2007, allikas Adventist News Network

9.-13. septembril toimus Usuvabaduse Assotsiatsiooni Ekspertide Nõukogu koosolek, kus arutati uskude vahelisi suhteid ning rõhutati, et religioon peab jõudma lepituseni.

„Põhimõtted, mis kerkivad kõikidest peamistest uskudest, viitavad püsivale lahendusele, mis pärineb religioonist ning seda lahendust vajatakse praegu enam kui kunagi varem,” ütles nõukogu esimees suursaadik Robert Seiple.

Seda sihti silmas pidades uurisid nõukogu liikmed teemasid, mis ulatusid õiglusest rahuni. Uurimise all olid Judaismi, Islami ja Kristluse käsitlused. Jõuti järeldusele, et kui usugrupid soovivad kaotada vihameelsust ning ehitada tugevaid suhteid peaksid nad õppima mõistma teiste arusaamisi nendest teemadest.

Nõukogu nõustus ka selles, et valitsused üksi ei suuda rakendada usulist vabadust. „Mitmetes kogukondades on vaja südame pöördumist ning rahu, mis rajaneks vastastikusel austusel,” ütles Usuvabaduse Assotsiatsiooni peasekretär ning ülemaailmse adventkiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juhataja John Graz.

”Lepitus on tõelise ja kestva usuvabaduse oluliseks elemendiks. Seadustest, mis keelavad usulise tagakiusu ja diskrimineerimise, üksinda ei piisa,” ütles Graz.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat