Ajalooline adventkiriku koosolek Põhja-Koreas

Avaldatud 6.6.2008, allikas Adventist News Network

Põhja-Aasia Seitsmenda Päeva Adventkiriku juhid pidasid oma pooleaasta täitevkomitee koosolekut möödunud kuul Põhja-Koreas, mis oli esimeseks sarnaseks koosolekuks peale 1953. aastat, mil riik sulges oma piirid.
Kohtudes ühepäevasel koosolekul Kumgangsani linnas, rajasid kiriku ametnikud aluse Hiina teoloogilisele haridusele ning hindasid terve maailma koguduste poolt selle maailma regiooni jaoks kokkupandud kümnise kasutamist.

”Meil ei ole organiseeritud tööd Põhja-Koreas, nii et ametliku koosoleku pidamine seal oli igatahes ajalooline sündmus,” ütles adventkiriku Põhja-Aasia Adventkiriku eestkõneleja Glenn Mitchell.

Delegaadid külastasid ka Põhja-Korea Põllumajanduslikku projekti, farmi, mida juhib adventkiriku pastor Kim Suk Man Yang Yang Jaeil´i adventkogudusest Lõuna-Koreas. Üheksa aasta jooksul on ta juhtinud farmi koostöös Põhja-Korea valitsuse ja Hyundai korporatsiooniga, juhendades talunikke, kuidas kasvatada juurvilju nende heaks, kes on puuduses Põhja-Koreas.

Põhja-Aasia piirkonnas elab enam kui 1,5 miljardit inimest, muutes selle kõige rahvastikurohkemaks divisjoniks adventkiriku 13 divisjoni seas.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat