Rajaleidjate invasioon 2019

Avaldatud 22.11.2018, allikas TEDNews

Pane end valmis! Kuni 4000 rajaleidjat kogu Trans-Euroopa divisjonist on järgmisel suvel oodatud Lõuna-Inglismaale Ardinglysse (laagriplats on alumisel pildil droonilt pildistatuna) divisjoni 12. camporee’le.

Laagripaik asub Lääne-Sussexis, Londonist lõunas ning see on ideaalne tulemiseks nii praami kui lennukiga (lähim lennujaam on Gatwik). Laagripaik on juba järele proovitud Briti uniooni askeldajate laagriga, kus oli 2300 osalejat. Järgmise aasta laagris osalejate arv kahekordistub.

Divisjoni erinevate unioonide rajaleidjate juhid kohtusid 12.–15. novembril laagripaigas. Kuigi laager on veel planeerimisjärgus, käisid juhid veendumas, et jumalateenistuste paik, erinevateks tegevusteks mõeldud kohad oleksid korras ja toitlustamine ning majutamine sujuks.

TEDi rajaleidjate juht Peter Bo Bohsen sõnas: „Oli tore kohtuda nii paljude juhtidega meie piirkonnast ja kuigi meil oli palju koosolekuid, oli meil aega ka suhtlemiseks ja kogemuste ning ideede vahetamiseks rajaleidjate töös.”

Laagri tegevuskava on juba paigas, kavas on näiteks turupäev ja Punase mere läbimine, millest saab kindlasti unustamatu kogemus.

Camporee toimub teisipäevast, 30. juulist kuni teisipäeva, 6. augustini. Detailsem info on TEDi camporee kodulehel või Facebookis.

Et aidata meenutada ja laagriks vaimu valmis panna, kogub Peter materjali möödunud camporee’dest. Siin on video TEDi esimesest camporee’st, mis toimus aastal 1971 Rootsis Västergängis. See ondigiteeritud film, mis on tänaseks saanud klassikaks ning näitab, et rajaleidmise peamised oskused on ajatud.

Lähedasemast minevikust, aastast 2002 on AWRi ülevaade Poolas Zatonies toimuud camporee’st. Siin saame piltide vahendusel aimu tegevustest, laagri eesmärgist ja sündmustest.

 

Kui sul on TEDi camporee’de osas ajaloolist materjali, siis jaga seda Peteriga – ta tunneb sellest suurt rõõmu. Saada sõnum camporee Facebooki-lehele või aadressil pathfinders@ted.adventist.org.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat