Suurbritannia askeldajate ja rajaleidjate piibliviktoriin toimus Šotimaal

Avaldatud 18.3.2024, allikas TEDNews

9. märtsil kogunes Šotimaal Aberdeeni linna üle 2000 askeldaja ja rajaleidja, et osaleda Briti uniooni populaarses ülemaailmses piibliviktoriinis (The Adventurer and Pathfinder Bible Experience). Päev oli täis ärevat energiat, intensiivset keskendumist, aga ka rütmilist heli ja põnevust, sest kõik 124 osalenud võistkonda seadsid eesmärgiks saavutada ihaldatud esimene koht. Meeskonnad, kes selle eesmärgi saavutavad, saavad õiguse osaleda divisjoni finaalis, mis toimub aprillis Hollandis.

Päeva formaat oli lihtne. Hommikul toimus askeldajate viktoriin, sellele järgnes pärastlõunal rajaleidjate viktoriin. Viktoriiniküsimused olid mõeldud selleks, et panna proovile osalejate teadmised ja mälu. Iga meeskond, kes jõudis parimale tasemele, on igal nädalal tundide kaupa Pühakirja õppinud ja seda meelde jätnud.

Eriti meeldejääv oli lipuparaad, kus Põhja-Inglismaa konverentsi trummirühmad marssisid täiusliku koreograafia ja aukartustäratava rütmiga. Šoti torupilliorkester vaimustas ja liigutas publikut, kui nad mängisid palasid „Scotland the Brave" ja „Amazing Grace".

Päeva külalisesinejad käsitlesid teemasid, mis puudutasid noori. Cedrene Botha, kes esines professor Noodle Brainina (professor Nuudliaju) rääkis askeldajatele sellest, kuidas surve all toime tulla.

Lõuna-Inglismaa liidu pastor Jesse Samuel keskendus rajaleidjatele rääkides loole, kuidas Iisrael vallutas Jeeriko linna. Ta kutsus vabatahtlikke üles marssima ümber kujuteldava linna, illustreerides, kuidas meie usk annab meile võimekuse elu takistuste ja väljakutsetega toime tulla. Tema ettekanne lõppes üleskutsega, et rajaleidjad pühendaksid oma elu Jeesusele; 73 noort vastas sellele ja täitis pühendumiskaardi.

Loomulikult olid kõik meeskonnad väga huvitatud oma tulemustest. Kohtunike meeskond tegi oma tööd ning selgus, et koguni 84 võistkonda 124-st saavutas esimese koha: 6 võistkonda Iirimaa misjonist, 35 Põhja-Inglismaa liidust, 4 Šoti misjonist, 38 Lõuna-Inglismaa liidust ja 1 Walesi misjonist. Teised võistkonnad saavutasid kiiduväärsed teise ja kolmanda koha.

Esikoha saavutanud 84 võistkonda saavad nüüd sõita Hollandisse Rotterdami osalema üleeuroopalises finaalis, mis toimub 13. aprillil.

Korraldusmeeskonna liige David Morake: „See päev nõudis palju energiat, ohvreid ja otsustavust... aga Jumal on hea... Ma olen mõelnud Jeesuse sõnadele Johannese 6. peatükis, et me ei peaks vaeva nägema toidu pärast, mis kaob, vaid toidu pärast, mis kestab igavesti. Sellega me tegelemegi ja ma tunnistan, et tegelikult oleme saanud rohkem, kui oleme andnud..."

Šoti misjoni esimees James Botha väljendas rõõmu Šotimaal toimunud riikliku ürituse üle. Ta märkis ära korraldusmeeskonna muljetavaldavad jõupingutused ning avaldas tunnustust Chivvy torupillimängu eest, mis köitis publiku tähelepanu.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat