Adventistide lootused uueks aastaks

Avaldatud 31.12.2007, allikas Adventist News Network

Kogudus ja ühiskond on mõtteis uude aastasse vaatavatel seitsmenda päeva adventistidel. Kui Adventist News Network küsis, mida mõned adventistid kõige enam uuelt aastalt loodavad, kerkis üles Kristuse tagasitulek, mis on ka Kristuse peatsele tagasitulekule keskenduva koguduse puhul loomulik.

Maike Stepanek, Lõuna Korea Koyang City´st väljendas umbes 15 miljoni koguduse liikme lootust, et „Issand tuleks peagi, et me pääseksime juba siit minema.”

Pastor Dan Pabone Silver Springist USA-s lootis, et „Jeesus annab meile usku et olla kannatlik ja oodata Teda ja olla kannatlik nendega läbi käimisel, kes ei mõista Tema tulemise lootust.”

Kui ka teised mainisid Kristuse tagasituleku ootust, väljendasid nad ka soovi veeta uuel aastal rohkem aega selleks, et tutvustada Kristust inimestele, kes Teda veel ei tunne.

Londonis elav muusik Alexander Douglas ütles, et ta loodab, et „aina enam ja enam inimesi mõistab, et on mõttetu omada kristlikku moraali ilma kristluse Jumalata.”

Teised mainisid, et nad näevad uut aastat taaskordse võimalusena täita Jumala kutsumist teiste teenimisel.

”Ma püüan sel aastal võtta vastu kõik kutsed jutlustamiseks ükskõik millises kirikus või pidada palvenädalat koolides. Sel aastal ma ühest sellisest võimalusest loobusin, kuna pidasin ennast ebakompetentseks,” ütles Caroline Tobing Indoneesiast.

Kuigi inimesed väljendavad sügavat armastust adventkiriku ja selle tuleviku suhtes, tunnistavad koguduse liikmed, et kirik seisab silmitsi väljakutsetega ja vajadusega paraneda.

Stepanek loodab, et „kirik liiguks eemale suurte numbrite juurest ja näeks selleasemel hingi. Meid on kutsutud olema misjonärid ja tunnistajad, mitte arvepidajad.”

Gina Wahlen soovib koguduses näha suuremat ühtust. „Minu lootus maailmakirikule on, et me keskenduks vähem omavahelistele erinevustele ja rohkem sellele, mis tõmbab meid kokku kui ülemaailmset usklike kogudust, kes armastavad Jeesust.”

Mitmed koguduse liikmed jagasid ka oma kirge koguduse seintest väljapoole jääva ühiskonna suhtes.

Joy Mliswa Zimbabwest loodab, et ühiskond algaks kogudusest. „Paljud inimesed mõtlevad, kas Jumal kontrollib ikka kõike seda, mis maailmas on toimumas. Ma loodan, et kogudus sirutuks välja ühiskonda ja oleks võimeline näitama ja ütlema, et Jumal omab ikka kontrolli. Ma sooviksin näha armastavamat kogudust, kogudust, mis muretseb enam teiste heaolu pärast.”

”Ma loodan, et uuel aastal saadakse võitu vaesusest, näljast, õnnetustest ja hädast, kuid mida enam ma seda kõike näen, seda enam ma mõistan, et kuigi ajutine abi jõuab vahetevahel kohale on püsiv lahendus siiski igavikus,” ütles Wahlen.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat