WHO kutsub adventiste uuendatud partnerlusse

Avaldatud 14.1.2008, allikas Adventist News Network

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on kutsunud seitsmenda päeva adventistide tervisetöö juhte liituma esialgsetes konsultatsioonides, mille eemsärgiks on uuendada partnerlust usuorganisatsioonidega.
Peale 30 aastast perioodi, mil sellisest koostööst hoiduti, on WHO uue juhtimise all otsinud aktiivselt kontakti gruppidega, kes suudavad efektiivsemalt saavutada globaalseid tervisealaseid eesmärke.

Adventkiriku juhid ja WHO ametnikud ütlesid, et adventkirik on valitud partnerlusse oma tervisesõnumi ja tervisekeskuste töö tõttu.

”Seitsmenda päeva adventistid on üle maailma tuntud tervishoiu ja kogukonna tervisekaitse arengu juhtidena,” ütles dr Ted Karpf WHO-st.

”See on tohutu eesõigus olla osaline pilootgrupis, mille eesmärgiks on uurida töösuhteid usurühmituste ja WHO vahel,” ütles adventkiriku terviseteenistuste osakonna asejuhataja dr Peter Landless (pildil).

Nii Landless kui ka terviseteenistuste osakonna juhataja dr Alan Handysides, olid 16 osaleja seas, kes oli religioossetest organisatsioonidest kutsutud möödunud kuul Genuas toimuvale WHO rahastatud konverentsile.

”See on väga suur samm ja see on tõeliseks õnnistuseks, et meiesuruune kirik on kutsutud selles töös algusest peale osalema,” ütles Landless.

”Ma arvan, et nii adventiste kui ADRAt on nähtud selles valdkonnas väga mõjuvõimsa ja pika ajalooga ning seepärast on neil suur kogemustepagas, mida teistega jagada,” ütles partnerlusporgrammi juht Alex Ross.

Adventkiriku Tervise Teenistus tegutseb kõigist usulistest konfessioonidest kõige enamates riikides. Landlessi sõnul võimaldab see partnerlus levitada adventistide tervisesõnumit veelgi enam.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat