Kirikujuhi soovitus noortele - „Ärge jääge kõrvalseisjaiks”

Avaldatud 16.2.2008, allikas Adventist News Network

Aktiivne osalemine kohalikus koguduses on parimaks meetodiks globaalse adventkoguduse mõjutamisel, rääkis adventkiriku president pastor Jan Paulsen esimesel Let´s Talk kohtumisel Aasia noortega.

Pastor Paulsen vastas Aasia noorte küsimustele, innustades olema aktiivsed nii kiriku tegevuses kui ka isiklikus usuelus. Varasemad Let´s Talk („Rääkigem”) salvestused, mis on olnud ettekirjutamata tekstiga ja toimetamata vestlused Paulseni ja adventkiriku tudengite vahel, on viinud pastor Paulseni 18-sse erinevasse paika alates 2003. aastast.

Saates osalesid Hiina, Hong Kongi ja Taiwani noored.

Seekordses saates tõsusis esile küsimus, kuidas muuta adventism, mis on valdavalt läänemaailma juurtega, oluliseks Aasias.

”Ei saa võtta inimesi välja nende kultuurist,” ütles Paulsen, kes kandis saates traditsionaalset Hiina kuube. „Kirik peab leidma mõtestatud viisi, kuidas jõuda inimesteni nende kultuuris. Jumala õpetatud väärtused peavad olema mõistetavad sinu oma kultuuris.”

Teiste teemadena tõusid esile abielu, abielulahutus ja vallalisus.

Paulsen rääkis oma 52 aastat kestnud abielust ning rõhutas vajadust valida oma elukaaslane targasti ning osaleda abielule eelneval nõustamisel. „Abielu on pühendumine, mitte eksperiment,” selgitas ta.

Paulsen nimetas lahutust „reaalsuseks”, mitte põhjuseks mõista hukka koguduse liikmeid, kelle abielu on lahutatud. „Me peame meeles pidama, et meid on kutsutud olema tervistav, andestav ja omaks võttev kogukond,” ütles ta.

Üks Hong Kongi tudeng avaldas arvamust, et vallaliste roll koguduse tegevuses on napivõitu. Paulsen nõustus, et kuigi mitmed kultuurid eelistavad palgata abielus inimesi „ei nõua Jumal, et sa abielluksid ja saaksid lapsi, selleks, et Teda teenida.”
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat